BK MLADÁ BOLESLAV

Horší by byl už jen pád. Uděláme všechno pro to, aby nebyl, hlásí Vladimír Jeřábek

22. 3. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Určitě není v lehké situaci. Mladoboleslavský "A" tým převzal v neveselé době, Bruslaři už mají totiž téměř stoprocentně jistou účast v baráži. Nicméně se zdá, jejich nový lodivod Vladimír Jeřábek (na snímku) má celkem jasno o tom, co je potřeba udělat, aby ji Bruslařský klub přestál. "Hráče je potřeba motivovat. Určitě nejsou špatní, je to spíš v jejich hlavách," tvrdí.

Pane Jeřábku, čeká vás určitě těžká a psychicky náročná práce. Stal jste se trenérem týmu, který si minulý týden téměř stoprocentně potvrdil účast v baráži…

Samozřejmě, že mám dobrou představu o tom, do čeho jdu. Nebude to jednoduché, ale já věřím, že to zvládneme. Horší by mohl být už jen pád a myslím, že můžu mluvit i za kluky, když řeknu, že uděláme všechno pro to, aby nebyl.

Tím tedy potvrzujete má slova? Počítáte už jen a pouze s baráží?

Kdyby to nebyla baráž, tak by se to asi rovnalo většímu zázraku. Jsme realisté. Umíme počítat a víme, jak to je. Není to devět bodů, ale vlastně deset a takhle bychom se na to mohli dívat z více úhlů pohledu. Faktem prostě je, že se připravujeme na baráž.

Co všechno už víte o kádru Mladé Boleslavi? Jak moc už jste se stačil zabydlet ve ŠKO-ENERGO Aréně?

Přijel jsem dneska v poledne (v úterý 22. března – pozn. red.). Už jsem si stihl promluvit s Vladem Hiadlovským a taky s Milanem Hniličkou. Řadu hráčů znám, řadu zase na druhou stranu neznám. Jde hlavně o to všechny je motivovat a přimět, aby neměli v hlavě nic jiného než záchranu. Není toho moc, co by se dalo nějak natrénovávat nebo vyloženě změnit. Buďme realisté. Před námi je pouhý měsíc hokejového života, za který to musíme zvládnout.

Podle vás je tedy problém především v psychice hráčů?

Myslím si, že to tak je. Ti hráči určitě nejsou špatní. Je to hlavně v jejich hlavách.

Jak jste se coby trenér díval na Bruslařský klub až do momentu, kdy jste se sám stal jeho součástí?

Nemyslím si, že bych ho vnímal nějak víc intenzivně. Na něco takového jsem neměl moc času, když jsem stál na druhé střídačce. Na druhou stranu nás samozřejmě Boleslav, když jsem trénoval Brno, vždycky dost trápila. Nerad bych se vracel k těm 22 bodům, o které Bruslařský klub přišel, ale faktem je, že ať už ti hráči – sami sobě nebo veřejně – tvrdí cokoliv, v jejich hlavách se prostě něco stalo. A to něco my teď musíme dostat ven.

Na závěr ožehavá otázka, kterou trenéři ani hráči asi moc rádi nemají – jak dobře se dá popsat rozdíl mezi extraligou a první ligou? Jaké jsou podle vás šance Mladé Boleslavi? Měla by být lepší?

Statisticky vzato asi ano. Ale všechno, co vám na to můžu říct, je jen tohle – jestli jsme lepší, musíme v prvé řadě dokázat na ledě. A to teprve přijde.

Děkujeme za rozhovor!

Foto: Petr Kraus