BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslařský klub čeká první zápas pod vedením nového trenéra

24. 3. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Hráči Mladé Boleslavi a novopečení svěřenci trenéra Vladimíra Jeřábka mají podle svého nového lodivoda v posledních zápasech už především jediný cíl – napravit si pošramocené sebevědomí a vyčistit hlavu. Snahu zabojovat o neúčast v baráži ještě definitivně neodpískali, neúprosnou realitu v podobě bodových počtů si ale velmi dobře uvědomují. Jak dopadne premiéra kouče Jeřábka na ledě pražské Sparty, se dozvíme v pátek 25. března. Úvodní buly padne v 18 hodin.

Aktuality

Play-out je už téměř stoprocentně rozhodnuté. Prakticky desetibodová ztráta nedává Mladé Boleslavi ani s dvanácti body, které jsou ještě ve hře, nikterak reálné šance. Po prohraném utkání s Kladnem z hráčů Bruslařského klubu doslova srčelo zklamání.

A právě to se bude snažit jejich nový trenér Jeřábek přetavit v myšlenky na záchranu. "Když jsem přišel do kabiny, byli kluci trochu skleslí. Vím, že věřili, že se nakonec baráži vyhnou. Na ledě pak ale působili mnohem lépe," prozradil nový trenér Středočechů. "Zbytek play-out rozhodně nepojmeme jako nějaký trénink. Budu hráče nutit do dobrého bruslení, něco si zkusíme."

Pražané si z posledních třech utkání neodnesli ani bod. Po prohře v Mladé Boleslavi, přišel na řadu nepovedený duel doma proti Kladnu a nakonec těsná prohra v Brně. Není proto pochyb, že Sparta bude chtít potěšit oko i srdce svého diváka a předposlední domácí zápas letošní sezony ovládnout.

Vzájemné zápasy

Stejně jako ve většině ostatních případů, také v duelech s pražskou Spartou platí jakási pozitivní domácí bilance. V rámci play-out nejprve vyhráli na svém domácím ledě hráči Holešovic 2:0, poté na vlastním kluzišti kontrovala Boleslav 4:2.

Sestavy z posledního kola

HC Sparta Praha: Novotný - Matějíček, Gulaši, O´Brien, Sobotka, Macholda, Husák - Ton, D. Výborný, Kafka - Kratěna, Broš, Bartánus - Hromas, Karpov, O. Látal - Pavel

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Marušák, Macháček, Benda, Dudáš - Pabiška, Divíšek, Boháč - Vrbata, Plodek, Demel - Nouza, Tvrdík, Matějovský - Loskot, Štefanka, Bahenský

Statistiky

Tesla Aréna| 25.3.2011 18:00

HC Sparta Praha 9. o udržení BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
2. místo, 65 bodů umístění 4. místo, 42 bodů
131:165 skóre 143:180
4:0 (Brno) nejvyšší výhra 5:2 (Brno)
0:5 (Kladno) nejvyšší prohra 1:5 (Brno)
1 utkání bez vstřeleného gólu 1
1 utkání bez inkasovaných gólů 2
Petr Ton 7 bodů (2+5) nejproduktivnější hráč Tomáš Divíšek 9 bodů (5+4)
Sacha Treille 3 góly nejlepší střelec Tomáš Divíšek 5 gólů
Petr Ton 5 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Divíšek
Daniel Boháč oba 4 asistence
pět hráčů +1 nejlepší hráč v +/- Tomáš Divíšek
Lukáš Pabiška
Petr Macháček všichni +3
šest hráčů -3 nejhorší hráč v +/- Peter Mikuš
Jan Plodek oba -4
Doug O’Brien 47 minut nejtrestanější hráč Martin Dudáš 31 minut
Tomáš Pöpperle 93,58 %
Filip Novotný 89,44 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 90,22 %
Tomáš Pöpperle 1,90
Filip Novotný 3,49
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,76
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav