BK MLADÁ BOLESLAV

Tři kola play-out jako příprava na baráž s Ústím

26. 3. 2011
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Bruslařský klub má nepříjemnou jistotu. Potřetí za sebou se extraligovou příslušnost bude snažit obhájit proti vítězi první ligy, Ústí nad Labem, v baráži. K “přípravě“ na ni má tři zápasy v sérii o udržení. V neděli 27. března přijede do Mladé Boleslavi Kometa Brno, která v minulém zápase vybouchla na Kladně. Utkání začne v 17:30.

Aktuality

Před pátečním zápasem na Spartě (1:2) měl tým z města automobilů na vyhnutí se baráži šanci pouze matematickou. Ani nejzarytější fanda však nemohl doufat v čtyři prohry Kladna a výhry Mladé Boleslavi. I sami hráči věděli, že je čeká baráž. Daniela Boháče, Nikolu Gajovského a Tomáše Nouzu počtvrté v řadě. V jedné z nich extraligu vybojovali, nyní ji potřetí budou zachraňovat.

Vladimír Jeřábek, nový trenér Mladé Boleslavi, prohru 1:2 v minulém kole na Spartě příliš neprožíval. “My se hlavně potřebujeme nabudit a ustálit před baráží náš herní projev,“ zdůraznil priority.

V baráži čekají Mladou Boleslav po dvou letech Ústečtí Lvi. Ti si ve finálové sérii první ligy poradili s Chomutovem 4:0 na zápasy. Jednoznačný průběh finálové série může být pro Bruslařský klub nevýhodou, protože soupeř bude mít více času na odpočinek. Boleslavští však mohou spoléhat na zkušenosti, sebevědomí jim navíc může dodat i fakt, že v první záchranné baráži v sezoně 2008/2009 uhájili proti Ústí extraligu bez ztráty zápasu.

Zbývá dodat, že v minulém, nepříliš důležitém zápase na Kladně, prohrála demotivovaná Kometa Brno 0:7. “Domnívám se, že by se nyní za rozhodnutého stavu zbylé zápasy asi již neměly hrát, ale bohužel k této situaci téměř s jistotou nedojde,“ pravil trenér Brna Ladislav Lubina. V podstatě tak tlumočil znechucení svého týmu.

Vzájemné zápasy

V play-out a třech vzájemných zápasech si oba celky držely výhodu domácího prostředí. V Rondu vyhrálo dvakrát Brno (5:1, 3:2), ve ŠKO-ENERGO Aréně zase Mladá Boleslav (5:2). Nedělní duel bude s Brnem poslední.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Valent - Hay, Mikuš, Čížek, Chaloupka, Macháček, Marušák, Benda, Dudáš - Pabiška, Tvrdík, Boháč - Demel, Vrbata, Plodek - Bahenský, Štefanka, Matějovský - Lenc, Padělek, Loskot

HC Kometa Brno: Hovi (41. Trvaj) - Kempný, Malec, Sova, Ostrčil, Protivný, Šenkeřík - Stehlík, Širokovs, Procházka, Polodna, Švaňhal, Balej, Svoboda Jakub, Jankovič, Křivohlávek, Meidl

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 27.3.2011 17:30

BK Mladá Boleslav 10. o udržení HC Kometa Brno
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
4. místo, 42 bodů umístění 1. místo, 83 bodů
144:182 skóre 152:171
5:2 (Brno) nejvyšší výhra 5:1 (Mladá Boleslav)
1:5 (Brno) nejvyšší prohra 0:7 (Kladno)
1 utkání bez vstřeleného gólu 2
0 utkání bez inkasovaných gólů 1
Tomáš Divíšek 9 bodů (5+4) nejproduktivnější hráč Roman Erat 9 bodů (3+6)
Tomáš Divíšek 3 góly nejlepší střelec 4 hráči 3 góly
Daniel Boháč 5 asistencí nejlepší nahrávač Roman Erat 6 asistencí
Tomáš Divíšek +3 nejlepší hráč v +/- Roman Erat +3
Jan Plodek -4 nejhorší hráč v +/- Petr Polodna -5
Martin Dudáš 31 minut nejtrestanější hráč Richard Stehlík 33 minut
Marek Schwarz 90,22 % úspěšnost brankářů Sasu Hovi 91,61 %
Marek Schwarz 2,76 průměr inkasovaných gólů na zápas Sasu Hovi 2,65
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav