BK MLADÁ BOLESLAV

Dvougólový Plodek: Musíme makat a dřít

27. 3. 2011
Autor: David Bohata
M l. B o l. – Ve skupině o udžení sice už o nic nejde, přesto zápasy play-out plní pro Boleslav roli přípravy na nadcházející baráž. "Potřebujeme si zkusit věci, které potom musíme praktikovat v baráži,“ říká Jan Plodek (na snímku), muž, který dvěma góly rozhodl utkání s brněnskou Kometou – zvlášť ten první se musel rozhodně líbit.

Jane, je pro vás težké motivovat se na takovýto zápas, ve kterém už v podstatě o nic nejde?

Určitě to není lehké se na to nějak zvlášť namotivovat. Jsou to hrozné zápasy. My se ale potřebujeme připravovat na baráž – zkusit si věci, které potom musíme praktikovat v baráži.

Myslíte si, že je výhoda hrát podobné zápasy, nebo je lepší mít volno a odpočívat, jako to teď právě dělá Ústí?

Současný zápasový rytmus je pro nás dobrý. Kdybychom třeba tři týdny museli čekat, bylo by to horší. Takhle si můžeme vyzkoušet přesilovky, obranu – i když ostatní soupeři nehrají v nejsilnějších sestavách. I tak musíme hrát to, co pak chceme předvést proti Ústí. Pro nás jsou ty zápasy určitě dobře.

Ještě k vašemu prvnímu povedenému gólu: Chtěl jste to udělat tak, jak jste to nakonec udělal?

Původně jsem chtěl vystřelit z voleje, ale dostal jsem puk dozadu, takže to nešlo. Viděl jsem, že si tam lehnul bek, takže jsem si to potáhnul a pak se mi povedl blafák. Chtěl jsem to takhle, nebyla to úplná náhoda, ale vyplynulo to z té situace, která vznikla.

Jaké jsou podle vás šance Boleslavi na baráž? Myslíte si, že se projeví rozdíl extraligy a první ligy, že bude Boleslav zkušenějším mužstvem?

V to doufám, že tam nějaký rozdíl bude. Nicméně Ústí teď předvedlo výborný výkon proti Chomutovu, mají nespornou kvalitu. Budeme to mít obrovsky těžké. Musíme zkrátka makat a dřít. Doufám, že ligu zachráníme.

Jak vy, hráči, vnímáte ten jednoznačný výsledek finále první ligy, ve kterém Ústí zvítězilo 4:0 na zápasy ?

Nálada v kabině je pořád stejná, i kdyby to bylo 4:3 nebo třeba vyhrál Chomutov. My musíme porazit kohokoli. Samozřejmě jsme to sledovali, ale v podstatě je to jedno.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav