BK MLADÁ BOLESLAV

Tým, který vyhraje prvoligové finále 4:0, určitě sílu má, varuje trenér Jeřábek

27. 3. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Nemá to snadné. Trenér Vladimír Jeřábek (na snímku) přišel k týmu BK Mladá Boleslav teprve před pár dny a už se musí pořádně ohánět. Své novopečené svěřence připravuje na baráž s Ústím nad Labem. A právě o bojích o udržení a o zbylých zápasech play-out, které jsou zdánlivě (ale skutečně jen zdánlivě) o ničem, jsme s ním hovořili.

Pane Jeřábku, jak byste zhodnotil úroveň utkání s Brnem? Jaký smysl pro vás mělo a co vám případně přineslo?

Utkání s Brnem nemělo valnou úroveň. Ale my musíme brát v potaz, že je toho ještě spousta před námi a tudíž momentálně nemůžeme hrát v takovém tempu. Vím, že ta úroveň je teď až vyloženě špatná. Jenže se musíme vyloženě nutit do nějaké hry, do nějaké disciplíny. Opravdu to teď není lehké. Chceme kluky v prvé řadě motivovat. Musíme se snažit poslední zápasy play-out odehrát dobře a přenést si to pak do baráže.

Od včerejška už znáte jméno svého barážového soupeře. Co říkáte na Ústí nad Labem?

Už jsem několikrát říkal, že je jedno, jestli je to Ústí nebo Chomutov. Pokud chceme zůstat v extralize, musíme soupeře porazit. Ať už takového nebo onakého. A co si budeme nalhávat, nebude to nic lehkého. Pokud ode mě chcete slyšet něco vyloženě na Ústí, pak musím konstatovat, že tým, který dokázal porazit ve finále Chomutov 4:0 na zápasy určitě nějakou sílu má. Ale zase na druhou stranu – každý zápas je jiný, natož pak série. Zatím máme ještě pořád čas věnovat se přípravě.

Myslíte, že je rozdíl mezi herním projevem Chomutova a Ústí? Nebyl by vám třeba Chomutov milejší?

To si nemyslím. Každopádně Chomutov tam není, takže je zbytečné ho řešit. Ústí je týmové mužstvo, hraje jako celek. Neřekl bych, že tam někdo vyloženě vyčnívá. Jsou organizovaní a jsou disciplinovaní. Ale jak už jsem řekl, máme ještě čas a máme ještě prostor. Vím, že divákům se asi to, co právě předvádíme, moc nelíbí, ale prosíme o pochopení.

V Boleslavi jste už téměř týden, s týmem jste odehrál dva zápasy. Jak dalece už jste hráče poznal? Už se vám rýsují nějaké konkrétní představy?

Zatím ještě moc ne. Možná sem tam vidím nějakou tu dvojičku. Ještě to budeme doplňovat, obměňovat… Řekl bych, že ještě pořád něco hledáme. Třeba jsme se ještě vůbec nedostali k přesilovkám. To v tuhle chvíli prostě nemá cenu. Nejdřív musíme utvořit formace a dostat kluky do toho maximálního nasazení, dokázat, aby hráli srdíčkem. Musíme se vrátit ke hře na čtyři pětky, protože ta série bude náročná. Musíme se prostě zvednout a začít od začátku.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav