BK MLADÁ BOLESLAV

Gudas: Klíčovým momentem byla ubráněná oslabení

4. 10. 2007
Autor: Jakub Hradiský
M l. B o l. - Boleslavští hokejisté podruhé za sebou neinkasovali a zaslouženě na domácím hřišti porazili nebezpečný Hradec Králové. Mladá Boleslav se tak dotáhla na Chomutov na rozdíl jediného bodu. Navíc má zápas právě v Hradci Králové k dobru.

Za domácí mužstvo utkání hodnotil asistent trenéra Votruby Leo Gudas: „Utkání bylo ze začátku poměrně nervózní, měli jsme spoustu vyloučení za hloupé přestupky, jako je vyhození kotouče mimo hrací plochu. To by se nám na takové úrovni stávat nemělo. Oslabení jsme ubránili, potom jsme přidali i góly. Svou převahu jsme postupně stupňovali, i když si myslím, že Hradec první dvě třetiny hrál velice dobře.“ Na otázku, co bylo klíčovým momentem utkání, řekl asistent boleslavského trenéra: „Klíčem k úspěchu bylo ubránit přesilové hry Hradce, což se nám podařilo. Myslím si, že jsme hlavně díky té poslední třetině, kdy jsme byli jasně lepší, zaslouženě vyhráli.“

Hostující trenér Pavel Pazourek nemohl být po zápase spokojený: „Byl to pro nás velice těžký zápas. Domácí byly favorité, ale myslím si, že ten výsledek je pro nás vzhledem k průběhu zápasu krutý. My jsme měli tlak, celou druhou třetinu jsme byli aktivnější. Hokej se ale hraje na branky, a ty jsme dostali my.“ Hradecký kouč se také zmínil o laciných gólech, které jeho mužstvo dostalo. „Dařilo se nám sice v oslabení, ale zase jsme dostali takové řekl bych lacinější branky,“ uzavřel své hodnocení.

Hrdinou zápasu byl mladoboleslavský brankář Filip Šindelář, který udržel podruhé za sebou a potřetí celkově v této sezoně čisté konto. „Celý tým hraje dobře a je jedině dobře, že nám to takhle výborně šlape. Cítím od kluků důvěru a tím roste i můj výkon,“ uvedla opora boleslavských hokejistů.

Opačné pocity než domácí hokejisté měl po nevydařeném utkání Jiří Kadlec, který nastoupil proti mužstvu, za které několik let hrál. „I když kluků, které v domácím mužstvu znám je víc než v jiných mužstvech, tak už jsem k tomuto zápasu přistupoval jako ke každému jinému.“ Přiznal ale, že zvýšenou motivaci přeci jen měl. „Trochu větší motivace byla, to už asi bude pořád. Šest let je přeci jen šest let,“ přiznal hradecký útočník.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav