BK MLADÁ BOLESLAV

Darrell Hay: Dám si pár piv a ráno sednu do letadla

17. 4. 2011
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – K udržení v extralize nasměroval Mladou Boleslav svou brankou z 9. minuty Darrell Hay (na snímku). Také ji mohutné oslavil. “Moc gólů nedávám, ale tenhle byl můj nejdůležitější za dlouhou dobu,“ prohlásil kanadský obránce po zápase s doutníkem v ústech, který se po vypjatém období těší, až se shledá s rodinou a zažije trochu klidnější časy.

Jak se to s vaší trefou seběhlo?

Byla tam ulička, kterou mi mohl Michal Macho nahrát a já na něho řval, ale nebyl jsem si v tom rámusu jistý, že mě slyší. Bylo skvělé, že jsme dali první gól.

Proto byly vaše oslavy gólu tak velkolepé?

Byl to důležitý moment. Víte, já moc gólů nedávám, a tenhle byl můj vůbec nejdůležitější za poslední dobu. Prostě jsem skočil na hrazení, odstranil jsem bariéry a radoval se s fanoušky. Bylo to jako horská dráha.

A pak se halou neslo vaše jméno...

To se v Americe příliš nestává, aby fanoušci vaše jméno skandovali. Je to úžasné, když vaše jméno vyvolávají čtyři tisíce lidí. Už při mém příchodu do Mladé Boleslavi mě tu lidé vřele přijali, opravdu si to tu užívám. Místní fanoušci jsou skvělí, dali nám jasně najevo, že jsme tady doma!

Nebyl ten gól váš vůbec nejdůležitější v kariéře?

Nevím, jestli byl nejdůležitější v mé kariéře, ale letos rozhodně byl. Je jedno, kdo ten gól dal. Dostal jsem skvělou přihrávku a trefil puk do sítě.

Jak náročná byla sedmizápasová série?

Hodně. Ústí je opravdu kvalitní tým. Všechny zápasy hráli na doraz. Navíc zápasy, ve kterých jsme je porazili, byly hodně vyrovnané a rozhodoval jeden gól. Donutili nás vydat se ze všech sil.

Obávali jste se o výsledek, když Ústí snížilo na 1:3?

Ani ne. Věděl jsem, že se můžeme spolehnout na Schwarzíka. Kdyby se to stalo dřív, asi bych byl nervóznější, ale Marek byl dnes nejlepší gólman v republice. Chytal báječně. Říkám, je to v podstatě brankář z NHL chytající v Česku. Je to výjimečný gólman a dnes byl nedůležitějším mužem Boleslavi.

Za stavu 3:1 také pomohlo, že jste se vyvarovali faulů.

Ano, to bylo důležité. Deset minut před koncem jsme si tak mohli dál bez problému střežit dvougólový náskok.

Dá se před tak důležitým zápasem pořádně spát?

Na dnešek jsem spal tvrdě. Musel jsem se dobře vyspat, abych byl dobře připravený. V odpočinku jsme měli oproti finále extraligy výhodu. Tam se hrály klíčové zápasy ze dne na den.

A jak budete udržení mezi elitou slavit?

Dám si pár piv a ráno sednu do letadla. V deset letím domů, do Kanady. Už se těším, až si odpočinu doma, u rodiny.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav