BK MLADÁ BOLESLAV

Porazíme Beroun i podruhé?

5. 10. 2007
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Přestože odvetná část zápasů v rámci skupiny Západ odstartovala už v minulém kole, Mladoboleslavští se kvůli odloženému prvnímu zápasu střetnou podruhé se stejným soupeřem až v sobotu 6. října. To od 18 hodin vyjedou na led Berounských Medvědů. O vývoji zápasu můžete být informováni prostřednictvím on-line přenosu, který odstartuje s vhozením úvodního buly.

Beroun prozatím patří mezi nejslabší články skupiny Západ. Medvědi jsou v současné době na poslední příčce. Během osmi utkání si připsali na své konto pouhé čtyři body. Na výhru v normální hrací době stále čekají. Nejprve totiž získali dva bodíky v úvodním kole, kdy ve Vrchlabí vyhráli až po samostatných nájezdech (4:3) a svůj bodový zisk zdvojnásobili v domácím prostředí proti Kadani. Severočechy porazili v prodloužení 3:2.

Nejproduktivnějším hráčem Berouna je se šesti body Petr Šinágl (1+5). Na záda mu dýchá s jednobodovou ztrátou Ladislav Slížek (2+3). Jedničkou mezi třemi tyčemi je Marek Novák s procentuální úspěšností 89,88 a průměrem 3,28 obdržených branek na zápas. Na svou další příležitost čeká Antonín Štelmach, který se dostal do brány na třicet minut a příliš nezazářil. Z šestnácti střel chomutovských hokejistů pustil za svá záda hned čtyři puky! Medvědi ve zmiňovaném utkání s Chomutovem doma ostudně prohráli 0:7!

Poslední zápas sehrál Beroun ve středu, kdy přivítal nováčka z Vrchlabí a prohrál 1:3. Jedinou branku zaznamenal Ladislav Slížek.

Beroun nastoupil proti Vrchlabí v sestavě: Novák – Filip, Lukačovič, Gudas, Braniš, V. Kameš, Čížek – Tvrzník, Šinágl, Vlček – D. Nedorost, Slížek, Novotný – Besser, Křesťan, Polák – M. Heřman, Pavel, Kupec.

Naopak Boleslavští patří mezi nejlepší kluby skupiny Západ a lze tvrdit, že i celé první ligy. Přestože mají zápas k dobru, okupují druhou příčku ve skupině pouze s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Chomutov. Naposledy porazili Hradec Králové 3:0. Trefili se Jindra, Nouza a Ivan. V bráně se mohou spolehnout na výkony Filipa Šindeláře, který již 164 minut nepoznal, jak se loví kotouč z brány. V soutěžních zápasech vychytal již tři čistá konta.

Mladá Boleslav nastoupila proti Hradci Králové v sestavě: Šindelář - Bauer, Drábek, Jindra, Macháček, Lukáč, Mazanec, Všetečka - Gombár, Král, Nouza - Eiselt, Ivan, Rumpel - Gajovský, Rod, Handlovský - Mikulík, Gulaš, Sýkora – Beck.

První letošní vzájemný duel patřil Mladé Boleslavi, která soubojem s Berounem vstoupila do bojů v první lize. Bruslařský klub zvítězil v Benátkách nad Jizerou 5:1 (Gombár, Eiselt, Nouza 2, Gajovský - Vlček).