BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslařský klub se střetne s prvoligovými Litoměřicemi

8. 8. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Boleslavští se v rámci letní přípravy představí již podruhé na svém ledě, celkově půjde o třetí utkání. Po velenáročném střetnutí s Plzní a Spartou se celek z města automobilů utká s papírově slabším soupeřem. Do ŠKO-ENERGO Arény přijíždí a Bruslařský klub se chystá prověřit HC Stadion Litoměřice. Podle všeho by se mělo divákům předvést úderné duo Výborný - Balaštík, lepší pozvánku do ochozů lze jen těžko nabídnout. Utkání odstartuje v úterý 9. srpna od 17:30. Čísla a jména hráčů, kteří nastoupí v daném domácím přípravném utkání, najdete vždy u vchodů na zimní stadion a to ze strany od pokladen a od malé haly. Dále budou seznamy vyvěšeny u kiosku a na vrátnici na malé hale.

Litoměřice zatím odehrály dvě přípravná utkání. V prvním podlehly jednoznačně v poměru 0:5 Kadani, poté si ale vylepšily náladu vítězstvím 4:3 proti Klášterci nad Ohří. Boleslav podlehla Plzni i Spartě a na své první vítězství zatím čeká.

V minulé sezóně se jméno Litoměřic skloňovalo především v souvislosti s brankářem Martinem Volkem. Ten vletěl do nejvyšší české soutěže jako uragán a měl lví podíl na překvapivě úspěšné cestě Litvínova do play-off, kterou zastavil až následně mistrovský Třinec.

Právě post brankáře byl po odchodu jasné jedničky bolavým místem, které má vyplnit zkušený Dušan Salfický. V Litoměřicích bude navíc letos působit hned několik hokejistů, jejichž minulost je spojena s boleslavským hokejem. Do útoku přišli Gengel a Kotrba, v obraně působí Drábek. Své štěstí zkouší na severu Čech mladíci Sajdl a Vrba. Kolonie bývalých mladoboleslavských hráčů mohla být ještě početnější, hostování ale skončilo Tomáši Rodovi.

Boleslavští funkcionáři avizovali, že s týmem Litoměřic hodlají letos navázat hlubší spolupráci. Už bylo dohodnuto hostování mladého brankáře Willa, který dal ale nakonec přednost draftu a zamířil do zámořského týmu Moncton Wildcats. Lze předpokládat, že o místo v Litoměřicích se tak na ledě budou přímo ucházet další hráči širšího kádru.

Sestava BK Mladá Boleslav v posledním přípravném utkání: Hübl - Čutta, Rýgl, Jindra, Marušák, Chaloupka, Soukup, Mozík, Dudáš - Belay, Tomas, Balaštík - Frolík, Vrbata, Jiránek - Bahenský, Mikulík, Hrdel - Rys, Lenc, Loskot

Sestava HC Stadion Litoměřice v posledním přípravném utkání: Sklíba (31. Meravý) - Drábek, Vrba, Kříž, Smetana, Ketner, Novotný, Hříbal, Topič - Hlusička, Novák, Keltner - Tvrzník, Šinágl, Sajdl - Kauschitz, Chamrád, Adámek - Patzenhauer, Racek, Gengel

Stejně jako na ostatní domácí přípravná utkání je vstupné zdarma!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav