BK MLADÁ BOLESLAV

Vladimír Jeřábek je po třech přípravných zápasech spokojený

10. 8. 2011
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Po třech přípravných zápasech hodnotil výkony svých svěřenců trenér Vladimír Jeřábek (na snímku). V zápasech proti Plzni a Spartě byl spokojený s předvedeným nasazením, proti Litoměřicím se mu ale nelíbil vstup do zápasu. “Moc jsme sólovali a tahali puk,“ postěžoval si.

Pane trenére, přehlédneme-li výsledky dosavadních třech přípravných zápasů, jak se vám líbily po herní stránce?

V prvních dvou zápasech se mi velice líbilo nasazení a bojovnost. Zvláště pak u mladých hráčů, kteří bojovali nejen o své místo v sestavě, ale i svou hokejovou budoucnost. Jen hráči, kteří mají místo v mužstvu stálé, odpočívali. K utkání proti Litoměřicím jsme nepřistoupili ideálně. Po dvou dobře odehraných zápasech jsme si mysleli, že to půjde samo. Litoměřice přijely bourat hru a bránit, proto trvalo delší dobu, než jsme se rozjeli.

Co se vám konkrétně nelíbilo?

Hráli jsme netakticky, moc jsme sólovali a tahali puk. Asi jsme si mysleli, že hráče Litoměřic přehrajeme. Možná máme v hlavě, že by měli být horší, a to samozřejmě v hokeji nikdy neplatí. Ukázala to první třetina, kterou jsme mohli i prohrát.

Jak se vám ve svém prvním zápase líbil obránce Gord Baldwin?

Je tu zatím krátce, hraje levého beka. Lajna, ve které je s Dudášem, hrála celkově velmi dobře. Oba podporovali mladíky v útoku dlouhými nahrávkami, vzadu neměli výkyvy. Jsem spokojený.

A stejně tak hrál poprvé v útoku Roman Tománek.

Dlouho nebyl na ledě. S oběma jsme se domlouvali, jestli nastoupí už na Spartě. Mají za sebou pár tréninků, oba dva jsou dobří hokejisté. Roman by měl být střelec, ale je těžké to hned ukázat. Dnes už nejsou mezi hráči takové rozdíly. Věříme jim a doufáme, že budou přínosem.

Jakou přesně úlohu budou mít v týmu Jaroslav Balaštík s Davidem Výborným?

Chci od nich to, co dělají. Aby perfektně trénovali a ostatním šli příkladem. Aby mužstvo táhli. Až se všechno sladí, myslím, že to bude fungovat. Z kluků je dobrá parta, a oni by na tyto věci měli dohlížet.

Budete jim dávat při zápasech více volnosti?

Základy taktiky jim dám, ale jinak to jsou zkušení hráči a zbytek si budou řídit sami.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav