BK MLADÁ BOLESLAV

Rezervy tam ještě jsou, shodují se Balaštík s Výborným

10. 8. 2011
Autor: Jitka Čechová, David Bohata
M l. B o l. – V pořadí třetím přípravném zápase, kdy se Bruslařský klub postavil na domácím poli Litoměřicím (6:2), se dva očekávaní tahouni mužstva poprvé předvedli boleslavským ochozům. Jaroslava Balaštíka (na snímku) a Davida Výborného doplnil slovenský útočník Roman Tomas a první útočné formaci Středočechů to nešlo nikterak špatně, ačkoliv úplně optimální to ještě podle hlavních aktérů nebylo. "Rozhodně ještě je na čem pracovat," hlásí.

Jardo, co říkáte na obnovenou spolupráci s Davidem Výborným? V zápase s Litoměřicemi jste se vlastně vůbec poprvé prezentovali boleslavským divákům…

Co na to David Výborný?

Napotřetí se nám konečně podařilo vyhrát, takže dojem obecně dobrý. Začátky jsou ale vždycky těžké. Mně osobně trvalo dobré dvě třetiny, než jsem se do toho zase dostal. Co se týče spolupráce s Jardou Balaštíkem, tak to asi ještě není úplně optimální, ale počítám s tím, že to postupem času bude dobré. Možná bychom se dostali do větší pohody, kdybychom dali gól. Ale to chce vlastně každý. Kdyby ne, tak bychom sem ani nemuseli chodit a raději někde spát.

Konečně jsme vyhráli, to je důležité. Co se týče konkrétně nás dvou, tak tam ještě nějaké rezervy jsou. Říkali jsme si, že bychom těch přípravných zápasů měli odehrát asi co možná nejvíc. Protože čím víc jich bude, tím víc si na sebe budeme mít šanci zase zvyknout. Některé věci je potřeba určitě mnohem víc zautomatizovat.

Takže to bude fungovat?

Já myslím, že ano. Vidíme se, už teď se dokážeme celkem dobře najít. Ale jak už jsem řekl, ještě pořád je na čem pracovat.

Jak velkou roli bude hrát ten třetí do vaší formace?

To teď nedokážu říct. Ale útočnou formaci tvoří tři hráči, takže určitě roli mít bude. Nemůže to být jen o mně a Davidovi. Roman Tomas je určitě kvalitní spoluhráč. Myslím si, že to takhle zůstane i do ligy. Samozřejmě je to na trenérech, ale já jsem momentálně spokojený.

V přípravě určitě nebude podstatné dávat za každou cenu góly. Co ale v rámci těch přátelských utkání očekáváte v rámci vaší spolupráce?

Každý zápas ten výkon trošku posouvá. V utkání s Litoměřicemi jsme měli pár dobrých střídání, kdy jsme si vyhověli, dali si tandem, dokázali jsme se prosadit. Na druhou stranu jsme třeba ještě vůbec netrénovali přesilovky, takže v tomhle směru to byla zatím ještě improvizace. Víceméně jsme si jen rychle řekli, kde kdo bude stát. Postupně to bude chtít vylepšovat rozehrávku z obranné třetiny, pak nějaké ty útočné fáze. No a přesilovky budou pochopitelně v lize rozhodovat a my budeme muset být schopní vzít tu zodpovědnost na sebe.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav