BK MLADÁ BOLESLAV

Chtěli jsme napravit reputaci z minulého týdne, prohlásil Pavel Arnošt

7. 10. 2007
Autor: Jitka Čechová
Ml. Bol. - Před týdnem ochutnali mladoboleslavští dorostenci trpkou příchuť porážky. Na zlínském ledě prohráli 0:10, o kus dál, taktéž na moravské půdě, se Vsetínem potom 2:7. Pesimistické předpovědi se počaly naplňovat, včera a dnes ale jejich příval hráči nekompromisně zarazili. Poradili si s Ostravou i Vítkovicemi, obojí za zisku maximálního počtu dosažených bodů. S přáním dalších úspěchů jsme se trenéra Pavla Arnošta zeptali na krátká zhodnocení obou utkání.

Nejprve jsme trenéra mladoboleslavských dorostenců Pavla Arnošta požádali o krátké zhodnocení pátečního duelu se Sarezou Ostrava: „Včera to pro nás byl velice důležitý zápas, protože jsme minulý týden moc úspěšný víkend neměli, takže jsme chtěli doma zabodovat nejen body, ale také uspokojujícím výkonem a jsme moc rádi, že se nám to povedlo. Na začátku zápasu jsme šli do třígólového vedení. Ve druhé třetině jsme pak ale trochu propadli v tom pětiminutovém vyloučení, kdy jsme si situaci dost zkomplikovali, když jsme dostali dva laciné góly, které soupeře nastartovaly. Po přestávce, během které jsme si s kluky v šatně něco pověděli, jsme výkon zase zlepšili a myslím, že nakonec zaslouženě vyhráli.“

V sobotním zápase tým dorostu opět skóroval za plný počet bodů, tentokráte si ponechal skalp Vítkovických. „K soupeři jsme opět měli respekt a úctu. Je to kvalitní mančaft, který má v poslední době venku trochu smůlu. Posledních pět zápasů prohráli, ale to na hodnotě týmu nic nemění. Už včera měli velice dobrý výkon v Liberci, kde prohráli jen o jeden gól, takže jsme k tomu zápasu rozhodně přistupovali zodpovědně. Trošku nás překvapilo, že když jsme na začátku vždycky dali branku, Vítkovičtí prakticky okamžitě vyrovnali, takže nás zaskočilo, že padalo tolik gólů, když jsme počítali s tím, že jich moc nebude. Teprve až ve druhé třetině jsme to trochu uklidnili. Byli jsme trpěliví a využili potom další přesilové hry,“ okomentoval i tento zápas veskrze pozitivně trenér Arnošt.

Příští týden hrají dorostenci kvůli zlomu v soutěži opět doma. V pátek 12.10. je od 18 hodin čeká střet s Havířovem, v sobotu 13.10. pak určitě neméně napínavý a důležitý zápas s Třincem, jehož úvodní buly padne klasicky ve 12 hodin. Držme tedy palce!