BK MLADÁ BOLESLAV

Rytíři z Kladna se pokusí dobýt boleslavskou Arénu

6. 9. 2011
Autor: Miloš Štrojsa
M l. B o l. - Extraliga již klepe na dveře a připravenost boleslavských hokejistů prověří starý známý soupeř s novým jménem. Do Mladé Boleslavi zavítají nabuzení kladenští Rytíři, kteří pod vedením českého hokejového krále Jaromíra Jágra vykazují v přípravě velmi dobrou formu. Poslední testovací utkání před ostrým začátkem extraligové soutěže se hraje ve čtvrtek 8. 9. od 17:30 na boleslavském ledě.

Oba týmy se velmi dobře znají a střetly se také v rámci letošní přípravy. Boleslavští vlétli do utkání hraném na kladenském zimním stadionu o poznání lépe a po polovině zápasu vedli zásluhou branek Bahenského a Mikulíka 2:0. Rytíři však předvedli famózní obrat a čtyřmi góly po sobě převážili vývoj zápasu ve svůj prospěch.

Ostatně Kladno letos v přípravě vůbec nerado prohrává - Rytíři odehráli jedenáct utkání a pouze ve dvou případech poznali hořkost porážky. Jedním z kladenských přemožitelů byl přitom ruský gigant a vítěz posledního ročníku Kontinentální ligy Salavat Julajev Ufa, který po tuhém boji (a brankou v poslední minutě) zvítězil v poměru 4:3. Také další přípravné zápasy Kladnu vyšly a výsledkem je příznivé skóre 48:26 ve prospěch boleslavského soupeře.

Dosavadní výsledky Bruslařského klubu v přípravě jsou spíše kolísavé. Z devíti odehraných zápasů Boleslav vyhrála čtyřikrát, zatímco v pěti případech odcházela z ledu jako poražený tým. Poslední utkání s Litvínovem však přineslo zlepšený výkon a Mladoboleslavští se po zásluze radovali z výhry 2:0. O branky se postarali Čutta s Jiránkem, čisté konto vychytal exlitvínovský Jaroslav Hübl.

Jestli boleslavští hokejisté příznivý výsledek zopakují, jakým způsobem se chtějí prezentovat v extralize, nebo jak se sehrávají hvězdné akvizice ve škodováckém dresu - to a mnohé jiné můžete vidět ve čtvrteční generálce na novou sezónu.

Sestava BK Mladá Boleslav v posledním utkání: J. Hübl - Čutta, Marušák - Jindra, Rýgl - Chaloupka, Žabka - Dudáš, Baldwin - Tomas, Výborný, Balaštík - Tománek, Vrbata, Pabiška - Loskot, Hrdel, Bahenský - Lenc, Plodek, Jiránek

Sestava Rytířů Kladno v posledním utkání: Chábera - Lepine, J. Drtina, D. Růžička, Toman, Piskáček, L. Procházka, Vl. Kameš, P. Skrbek - Hlaváč, Stieler, M. Hořava ml. - Bicek, Knotek, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Bílek - Eberle, Bělohlav, Kafka.