BK MLADÁ BOLESLAV

Zástupci Bruslařského klubu besedovali s fanoušky

12. 9. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Z minulého týdne přesunutá beseda s fanoušky se uskutečnila v pondělí 12. září v prostorách restaurace na zimním stadionu. Z řad vedení BK Mladá Boleslav se jí zúčastnili ředitel klubu Mgr. Jan Tůma, generální manažer Cyril Suk a sportovní manažer Milan Hnilička. Dorazil i trenér Vladimír Jeřábek a hned čtyři jeho svěřenci – David Výborný, Jaroslav Balaštík, David Vrbata a Radan Lenc. Došlo na nejrůznější témata, přičemž vůbec nejdiskutovanějšími se pochopitelně staly záležitosti týkající se začátku a průběhu nadcházející sezony 2011/2012.

Fanoušci celkem pochopitelně věnovali hlavně ze začátku pozornost největším posilám, dvojici David Výborný a Jaroslav Balaštík. Oba tak znovu vyjmenovali důvody, jaké je do Boleslavi přivedly, a vyjádřili naději, že Bruslařskému klubu pomohou k lepším zítřkům. Řeč se stočila i na přesilovky, které by měli Výborný s Balaštíkem podle předběžných očekávání táhnout. "Dneska jsme jim věnovali celý trénink," informoval kapitán David Výborný. "Pořád je co ladit."

Diskutovanými se staly i případné změny na zimním stadionu. Kapacitní výjimku má Bruslařský klub pro letošní ročník vyřízenou a ostatní řešení zůstávají výhledově stále otevřená. "Co se týče kostky nad ledem, pak asi budu muset fanoušky zklamat," informoval ředitel klubu Mgr. Tůma. "Střecha stadionu by ji neunesla, a i kdyby ano, kostka by byla příliš nízko, což by mohl být problém nejen pro hráče, ale i pro diváky sedící ve vyšších řadách."

A když už jsme u té časomíry, rozproudila se i debata na téma odpočítávání času, které k nám dorazilo z kanadsko-americké NHL. "Jde víceméně o zvyk," odpověděl Jaroslav Balaštík na otázku, zda mu tato změna činí nějaké potíže. "Ale musím přiznat, že už se mi stalo, že jsem zvedl hlavu, časomíra ukazovala 16 minut a já si řekl: Sakra, to to nějak uteklo."

Debata se dlouho točila i kolem samotného hráčského kádru. "Jsou tu kvalitní a profesionální hráči, kteří mají něco za sebou," prohlásil trenér Jeřábek. "V kabině vládne pohoda, což je důležité." Všichni přítomní se také od lodivoda Bruslařů dozvěděli, že zdravotní problémy momentálně trápí pouze Tomáše Demela. V jeho případě se dá mluvit ještě o třech až čtyřech týdnech léčby. Co se týče gólmanů, tak stále platí, že Boleslav nebude mít brankářskou jedničku, ale že se počítá s vyrovnanou dvojicí. Vladimír Jeřábek s úsměvem přiznal, že už ví, kdo bude chytat zápas proti Zlínu, jméno ale prozradit odmítl.

Několik slov padlo i o hráčích, kteří už v Mladé Boleslavi nejsou: "Všichni víme, že Boháč i Nouza tady odvedli obrovské množství práce a nikdo to určitě nechce nijak snižovat," vysvětloval Milan Hnilička. "Ale už jenom z principu bylo nutné udělat změny. Boleslav hrála třikrát za sebou baráž o udržení. Nešlo to jinak." Sportovní manažer poté čelil dotazům i ohledně Tomáše Divíška a Darrella Haye. "Co se týče Divíška, tak to bylo takové trochu zamotané. Ne že bychom se vyloženě nechtěli domluvit, ale prostě to nakonec takhle vyplynulo. O Haye jsem měl enormní zájem, ale on trval na tom, že chce do klubu, který má větší ambice. A mně se bohužel nepodařilo přesvědčit ho, že takové ambice máme i my."

Sportovní manažer Hnilička pak plynule přešel k otázce boleslavských mladíků. Všechny přítomné ujistil, že hned několik hráčů je v jakémsi "programu" začleňování do "A" týmu. "Tím, že budou hrát za juniorku, určitě nijak neklesají jejich šance," vysvětloval.

Radan Lenc vzápětí informoval přítomné, jak si váží toho, že může hrát po boku takových hráčů jako je David Výborný, Jaroslav Balaštík nebo třeba Jakub Čutta. "Je fajn, když si k vám po tréninku sednou a řeknou, co si myslí." Zprávu o atmosféře v kabině zakončil David Vrbata (který mimochodem bude společně s Borisem Žabkou zástupcem kapitána), jenž promluvil o jediném anglicky hovořícím hráči v kabině: "Gord Baldwin je fajn. Je komunikativní, snaží se bavit s každým, kdo umí jen trochu anglicky. Dobře k nám zapadl."