BK MLADÁ BOLESLAV

Chceme se vyhnout baráži. Všechno ostatní by už bylo navíc, hlásí zástupci Bruslařského klubu

13. 9. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – V úterý 13. září, tedy pět dní před prvním extraligovým zápasem ročníku 2011/2012, uspořádal BK Mladá Boleslav předsezonní tiskovou konferenci. Rozhodl se přitom pro netradiční, avšak příjemnou změnu – posezení s novináři uspořádal ve zbrusu novém a moderně vybaveném FITSTAR FITNESS CLUBU v ulici U Stadionu. Nejzajímavější a nejdůležitější informací byla pochopitelně skutečnost, že hokejista Radim Vrbata se stal jedním z akcionářů Bruslařského klubu. Samozřejmě se ale mluvilo i o mnohém dalším.

Tiskovou konferenci zahájil předseda představenstva klubu Jan Plachý právě onou v anotaci již zmíněnou mega novinkou. "Společnost AUFEER DESIGN, s.r.o. vlastnila 66 % akcií Bruslařského klubu. Tato situace se však zhruba před týdnem změnila a polovinu těchto akcií odkoupil Radim Vrbata. Nemůžu tu rozebírat detaily, ale myslím, že můžu prozradit, že ta smlouva je navržena tak, že všechny peníze z ní plynoucí skončí v klubu. Což je pro jeho budoucnost a ekonomické zdraví úžasná zpráva."

A v čem bude spočívat přínos Radima Vrbaty už třeba právě v této sezoně? "Ekonomické řízení jako takové a samotný provoz klubu budeme mít pořád na starost my," vysvětloval Jan Plachý. "Radim bude takovým sportovním konzultantem hlavně pro Milana Hniličku. Docházelo k něčemu takovému už loni, teď čekáme, že těch telefonátů z a do Ameriky bude ještě víc."

Co se týče nadcházejícího ročníku, má Jan Plachý jasno: "Oproti loňské sezoně, kdy jsme si prošli dvěma kauzami a kdy jsme museli opět bojovat v baráži, to snad už může být jen lepší. Co se týče kádru, tak papírově jsme na tom snad vůbec nejlépe v porovnání s minulými lety. Obecně ale prostě nemůžeme mít jiný cíl, než nehrát baráž. Všechno ostatní už by bylo navíc."

Jan Plachý rovněž promluvil i o klubovém rozpočtu: "Nebudu ho úplně přesně specifikovat, ale můžu říct, že se pohybuje mezi 70 a 80 miliony. Máme ho plně pokrytý, což v minulých letech zas až tolik nebývalo. Tímto bych rád poděkoval řediteli Janu Tůmovi a generálnímu manažeru Cyrilu Sukovi. Je to hlavně jejich zásluha."

Ředitel klubu Mgr. Jan Tůma. promluvil o vztazích klubu s okolím. Tedy především s ostatními kluby a v neposlední řadě i APK. "Na své pozici pracujeme a pracovat budeme. Nemyslím si ale, že bychom měli vyloženě nějaké problémy. Ostatní kluby s námi komunikují naprosto normálně, v čemž nám na jednu stranu dost pomáhají i kontakty Milana Hniličky. Nedávno byla schůze APK. I tam bylo všechno velmi dobré," zakončil.

Generální manažer Cyril Suk zmínil spolupráci s největším partnerem Bruslařského klubu, firmou Škoda Auto. "Je pro nás naprosto stěžejní, že po svém boku máme takového partnera. Podařilo se nám ho podepsat na další roky a jsme za to nesmírně rádi. Jak ostatně můžete vidět i na našich nových dresech."

Rozpovídal se i sportovní manažer Milan Hnilička, který za sebou má rok manažerské práce a jak sám přiznal, je o mnoho a mnoho zkušeností bohatší. "Loni to pro mě byl křest ohněm. Upřímně doufám, že něco takového už nezažiju," podotkl s úsměvem. "Určitě bych řekl, že jsem dost pokročil, moje funkcionářské vzdělání je dnes úplně jiné, než bylo loni. Člověk si myslí, že když umí hrát hokej, že umí i to ostatní, ale přesvědčil jsem se o tom, že to nemusí být vždycky nutně pravda."

Ke spolupráci s Radimem Vrbatou sportovní manažer Hnilička doplnil toto: "Radim pro nás bude představovat další pohled na věc, další názor zkušeného člověka, který ví, o čem mluví. Považuji za výhodu, že máme podobný pohled na hokej. Samozřejmě že naše komunikace se bude odvíjet hlavně od jeho programu," doplnil.

Tiskové konference se zúčastnili i zástupci kabiny. Společně s trenérem Vladimírem Jeřábkem dorazili David Výborný, Jaroslav Balaštík a Jakub Čutta. "Kádr si prošel nutnými změnami a já jsem s ním spokojený," kvitoval lodivod Jeřábek. "Mám radost i z mladých kluků, kteří se velmi dobře adaptovali. Myslím, že můžeme říct, že pokud by se někdo z těch starších a zkušenějších hráčů zranil, nemusíme se bát, že je nebudeme mít kým alespoň dočasně nahradit." A co se týče výsledků přípravy? "Na výsledky se v přípravě moc nedívám, takže ty komentovat nebudu. Co se týče předváděné hry, tak tam jsem až na výkon v Benátkách nad Jizerou spokojený."