BK MLADÁ BOLESLAV

Jaroslav Balaštík: Zlín naše chyby krutě potrestal

18. 9. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Do města automobilů přišel s nálepkou elitního střelce. Má se stát spolu s Davidem Výborným spasitelem, jenž vyvede Bruslaře ze dna tabulky do klidných vod. Právě ze Zlína, se kterým sehráli mladoboleslavští hokejisté úvodní utkání začínajícího extraligového ročníku 2011/2012, zamířil Jaroslav Balaštík (na snímku) do středních Čech. Zápas nabídl nestrannému divákovi zajímavou podívanou, pro boleslavského fanouška ale se smutným koncem. Bruslaři museli celé utkání dotahovat, nakonec o jednu branku svému soupeři podlehli.

Jaroslave, první ostrý zápas za Mladou Boleslav, navíc proti týmu, kde jste strávil většinu kariéry. Jak moc ta těsná porážka mrzí?

Mrzí to moc. Chtěli jsem do sezóny vstoupit lépe, uhrát nějaký ten bodík. Celý zápas Zlín vedl, my dotahovali a to nás stálo mnoho sil. Vážím si ale toho, že jsme bojovali do poslední sekundy utkání. Na tom můžeme stavět do dalších zápasů.

Lze tuto porážku přičíst nerozehranosti? Přeci jen, druhou a čtvrtou branku jste obdrželi po zbytečných individuálních chybách...

Ani bych to tolik nepřipisoval nějaké nerozhranosti, nikdo není stoprocentní a na hřišti se zkrátka každému občas něco nepovede. Spíš bych řekl, že nás Zlín velice krutě trestal. Nakonec nám jeden gól chyběl, což je ohromná škoda. Neskláníme ale hlavy a jdeme dál.

Cítil jste nějakou zvýšenou pozornost zlínských hokejistů proti své osobě?

Ani ne. Možná jsem už zvyklý, že si mě obránci více všímají, patří to k mé hře. Mrzí mě, že se mi nepovedlo prosadit se. V Mladé Boleslavi jsem se chtěl uvést lépe, nedá se nic dělat. V úterý je další zápas, tak třeba se mi to povede proti Slavii.

Dostali jste dnes hodně šancí pro přesilové hry, ze sedmi zůstala využita jenom jedna z nich a to Davidem Vrbatou. Čím to, že se nedařilo? Zlínu stačil jeden boleslavský prohřešek proti pravidlům a skóroval...

Nebylo to od nás úplně špatně sehrané, chyběl kousek a výsledek mohl vypadat jinak. Zlínští to udělali parádně, využili toho, že jeden z našich přišel o hůl Petr Čajánek se už v takovýchto pozicích nemýlí.

Došlo na nějaké předzápasové hecování s bývalými spoluhráči?

Byli jsem v kontaktu, ale proběhlo to v přátelském duchu. Všichni se snažíme soustředit na svoje povinnosti.

Jste rád, že jste si zápas proti Zlínu odbyl takto zkraje sezóny, nebo by jste raději šel na svého bývalého zaměstnavetele později, až bude právě startující ročník pořádně rozjetý?

Abych se přiznal, jsem rád že to bylo už tuto neděli. Byl jsem hodně nervózní, možná víc, než jsem čekal. Je fajn, že už to mám za sebou, ke spokojenosti ale chybí nějaký ten bod.

Děkujeme za rozhovor.