BK MLADÁ BOLESLAV

Předchozí nezdary je třeba pustit z hlavy, Bruslaři se pokusí zkrotit liberecké Tygry

26. 9. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Hlavně s čistou hlavou a maximálním soustředěním na zápas. Něco podobného trenéři Jeřábek s Hiadlovským musí vtloukat do hlavy boleslavským hokejistům před utkáním, v němž jim bude soupeřem HC Bílí Tygři Liberec. Od posledního nevydařeného utkání tým z města automobilů dělí jen dva dny, což se může ukázat jako výhoda. Na utkání se můžete přijít podívat a podpořit domácí hokejisty v úterý 27. září. Úvodní buly padne v tradičních 17:30.

Aktuality

Bílí Tygři odehráli v přípravě dvanáct utkání s vyrovnanou bilancí. Osm z nich přitom v rámci European Trophy. Liberci se soutěž příliš nepovedla a ve skupině skončil na pátém nepostupovém místě. Mezi největší úspěchy patří vítězství 4:0 nad pražskou Spartou.

Ze severu Čech přišli před sezónou na hostování dva hráči. Oba už s působením v Mladé Boleslavi měli zkušenost z předchozího ročníku. Jan Plodek i Martin Rýgl budou mít určitě o motivaci proti svému kmenovému klubu a bývalým spoluhráčům postaráno. Opačným směrem zamířil Darrell Hay.

Liberec přišel o Andreje Podkonického, který zamířil do brněnské Komety. Do týmu Lev Poprad se přestěhoval Jiří Hunkes. Tým opustil pro nadbytečnost i Miloslav Hořava, který se začal připravovat s kladenskými Rytíři, kde nakonec i podepsal smlouvu.

Petr Nedvěd. Především se jménem tohoto unikátního hráče si většina lidí asociuje novodobou historii severočeského klubu. Devětatřicetiletý centr a kapitán Tygrů v létě za velkého očekávání fanoušků oznámil pokračování v kariéře. Nedvěd v minulé sezóně nashromáždil 55 kanadských bodů a dalších 10 přidal v play-off.

Sestavy z posledního utkání:

BK Mladá Boleslav: Hübl - Marušák, Čutta, Rýgl, Chaloupka, Žabka, Jindra, Dudáš, Baldwin - Balaštík, Výborný, Tomas - Tománek, Bahenský, Mikulík - Vrbata, Plodek, Hrdel - Jiránek, Lenc, Loskot

Bílí Tygři Liberec: Pinc – Čakajík, Výtisk, Hay, Holub, Trončínský, Kajínek, Ulrych, Derner – Klimenta, Nedvěd, Kudrna, Špaček, Vak, Víšek, Bulíř, Urban, Bárta, Dušek, Vantuch, Kica

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 27.9.2011 17:30

BK Mladá Boleslav 6. kolo Bílí Tygři Liberec
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 0 bodů umístění 10. místo, 5 bodů
7:20 skóre 8:14
bez výhry nejvyšší výhra 3:1 (Karlovy Vary)
2:7 (Třinec) nejvyšší prohra 0:6 (Vítkovice)
0 utkání bez vstřeleného gólu 1
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
Milan Mikulík 3 body (1+2) nejproduktivnější hráč Petr Nedvěd 4 body (2+2)
7 hráčů 1 gól nejlepší střelec Petr Nedvěd 2 góly
David Výborný
Milan Mikulík, oba 2 asistence
nejlepší nahrávač Martin Čakajík
Petr Nedvěd, oba 2 asistence
Zbyněk Hrdel +2 nejlepší hráč v +/- Jaroslav Kudrna
Michal Pavlů
Petr Ulrych, všichni +1
David Výborný -5 nejhorší hráč v +/- Marek Trončinský -3
Jakub Čutta 41 minut nejtrestanější hráč Tomáš Vak 8 minut
Jaroslav Hübl 82,93 %
Michal Valent 84,38 %
úspěšnost brankářů Marek Pinc 93,88 %
Tomáš Vošvrda 88,04 %
Jaroslav Hübl 4,67
Michal Valent 5,00
průměr inkasovaných gólů na zápas Marek Pinc 2,05
Tomáš Vošvrda 4,20