BK MLADÁ BOLESLAV

Rytíři Kladno versus BK Mladá Boleslav. Je tu středočeské derby!

29. 9. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - V přímém přenosu bude Česká televize vysílat středočeské derby mezi Mladou Boleslaví a Kladnem, které je na plánu v pátek 30. září od 18:10. Bruslařský klub před pár dny posílil o útočníky Cetkovského a Kotrlu, o prvně jmenovaném ale můžeme říct, že proti Kladnu ještě určitě nenastoupí. Rytíři naopak budou muset zvládnout první duel bez Miloslava Hořavy, který odešel v průběhu tohoto týdne do Ženevy. Jak utkání dopadne? Zbaví se konečně Boleslav nuly na svém kontě? Nebo zaboduje Kladno, které sice dobře začalo, v posledních dvou zápasech ale citelně zvolnilo?

Aktuality

Asi jen málokdo čekal, že poté, co se kladenského klubu ujme Jaromír Jágr, udělají středočeští sousedé Mladé Boleslavi až takový krok kupředu. Někteří lidé si za názorem, že Kladno dlouhodobě stejně bude patřit spíš na spodek tabulky, stojí dál, jiní svůj pohled na novodobé Rytíře pomalu ale jistě mění. Odpovědi nám pochopitelně poskytne jedině čas a další a další odehraná extraligová kola, do malé analýzy se ale můžeme pustit už teď.

Výjezd do Kladna

Oficiální fanklub BK Mladá Boleslav pořádá v pátek 30. září zájezd na utkání HC Rytíři Kladno – BK Mladá Boleslav. Zájemci se mohou hlásit u Petra Hanouška na telefonním čísle 774 141 410. Cena je 200,- Kč pro členy fanklubu, ostatní si připlatí o 20,- Kč víc. Odjezd přihlášených se uskuteční ve 15:30 tradičně od hlavní brány Městského fotbalového stadionu.

Kladenští přes léto odehráli celkem 12 přípravných utkání, přičemž asi můžeme konstatovat, že se snažili zaměřit na své ligové soupeře. Dvakrát se Rytíři střetli s Českými Budějovicemi, Litvínovem a Mladou Boleslaví. Prohráli pouze jednou s prvně jmenovaným celkem z jihu Čech.

Prozatimní výsledky Kladna jsou o to překvapivější, že se v tamnější kabině neodehrál žádný velký průvan. Tým, který hrál loni tak tak na chvostě tabulky, nyní působí mnohem jistěji. Odešli Jan Platil, Jan Eberle, Jindřich Kotrla, Radek Bělohlav a David Hájek. Opačným směrem dorazil pouze Milan Hluchý z Karlových Varů.

Ale abychom v případě Rytířů jen nesršeli optimismem a dobrými zprávami: Možná že to zas až tolik dobré nebude. Ano, Kladno sice v prvním kole porazilo Spartu a poměrně plynule navázalo i ve Zlíně, kde bralo dva body. Po třetím zápase, kdy podlehly i Karlovy Vary, se Středočeši dokonce vyšvihli na první místo tabulky.

Jenže zatím dalším výhrám odzvonilo. V následujícím utkání se totiž radovaly Vítkovice a o pár dní později i v brzké odvetě a zároveň předehrávce 17. kola i Karlovy Vary. Momentálně nepříjemné dojmy nezakrývá ani kouč Rytířů Zdeněk Vojta: "Nechápu, proč jsme změnili způsob hry," prohlásil pro klubový web.

A pro Kladno může být ještě hůř. Je jenom otázkou, jak se na něm podepíše odchod Miloslava Hořavy, který odchází do Ženevy. Páteční zápas s Boleslaví bude první, který bez něj budou muset svěřenci trenéra Vojty zvládnout.

Sestavy z posledního kola

Rytíři Kladno: Chábera - Kameš, Skrbek, Toman, David Růžička, L. Procházka, Piskáček, J. Drtina, Lepine - Bicek, Patera, M. Hořava - Kalla, Dragoun, Hovorka - Bílek, Knotek, Kuchler - Kafka, Lukáč, Valský

BK Mladá Boleslav: Hübl - Baldwin, Čutta, Rýgl, Chaloupka, Žabka, Jindra, Dudáš - Balaštík, Výborný, Tomas - Tománek, Bahenský, Mikulík - Vrbata, Plodek, Hrdel - Jiránek, Lenc, Loskot

Statistiky

Zimní stadion Kladno | 29.9.2011 18:10

Rytíři Kladno 6. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
5. místo, 8 bodů umístění 14. místo, 0 bodů
12:14 skóre 7:21
4:3 (Karlovy Vary) nejvyšší výhra žádná
1:4 (Karlovy Vary) nejvyšší prohra 2:7 (Třinec)
0 utkání bez vstřeleného gólu 1
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
Jaroslav Kalla 6 bodů (4+2) nejproduktivnější hráč Milan Mikulík 3 body (1+2)
Jaroslav Kalla 4 góly nejlepší střelec 7 hráčů 1 gól
Michal Dragoun
Marek Hovorka 3 asistence
nejlepší nahrávač Milan Mikulík
David Výborný 2 asistence
Martin Látal
Jiří Drtina +2
nejlepší hráč v +/- Zbyněk Hrdel
Martin Rýgl +1
Vladimír Kameš
Jiří Bicek -3
nejhorší hráč v +/- David Výborný
Boris Žabka -5
Marek Hovorka 6 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 42 minut
Jan Chábera 91,58 %
Lukáš Cikánek 92,31 %
úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 86.84 %
Michal Valent 84,38 %
Jan Chábera 2,59
Jaroslav Hübl 2,50
průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 3,75
Michal Valent 5,00
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav