BK MLADÁ BOLESLAV

Dnes v Benátkách proti Kadani!

12. 10. 2007
Autor: Jitka Čechová
Ml. Bol. – Středočeši za sebou mají šťastnou sedmičku zápasů beze ztráty jediného bodu a po zápase s Chomutovem si tak hoví v čele tabulky skupiny Západ. Určitě proto nebudou chtít, aby na tom duel s blízkým sousedem jejich posledního soupeře cokoli změnil. Mladoboleslavští se tuto sobotu 13. října utkají s týmem Kadaně. Úvodní buly padne již klasicky v 17:30 a pokud nemáte příležitost zavítat do Benátek nad Jizerou osobně, můžete vývoj zápasu sledovat pomocí on-line přenosu.

Velice rozpačitý start, který Kadaň v letošní sezóně předvedla, vykompenzovaly alespoň částečně její tři poslední utkání. Dvakrát totiž zvítězila na domácím ledě, domů odjeli s nepořízenou Most (5:2) a Havlíčkův Brod (4:1). Překvapením pak byla určitě také dvoubodová kořist z Hradce Králové, kterou hráči v černožlutých dresech vybojovali v samostatných nájezdech (4:3).

Jako neproduktivnější hráč Kadaně se v čele statistik nachází se sedmi body Patrik Fink (3+4), stejný počet branek ovšem o dvě asistence chudší je Tomáš Polanský (3+2), pět bodů má také jeho kolega Petr Derfler (2+3). Opora v brankovišti číslo jedna je bezesporu Miroslav Hanuljak s procentuální úspěšností rozhodně ne nezajímavých 94,15 a průměrem 2,1 obdržených branek za zápas. S jen o něco horšími čísly a stejným počtem odehraných zápasů mu záda kryje Jiří Stejskal. Na Kadaňské marodce není ani jedno jméno, dá se tedy čekat, že Severočeši přijedou s tím nejlepší, co mají!

Jak už bylo zmíněno dříve, poslední tři zápasy týmu SK Kadaň vyšly. Ten poslední s Havlíčkovým Brodem, který měl hlavně na začátku ročníku slibně našlápnuto, vyhrála dokonce s tříbrankovým rozdílem a to i přesto, že hlavně první třetina za moc nestála. K výhře nakonec určitě nemalou měrou přispěly dvě využité dvojnásobné přesilovky.

Tým SK Kadaň nastoupil proti Havlíčkově Brodu v této sestavě: Hanuljak - Spitzer, Poživil, Pospíšil, Vaněček, Hlubuček, Hlavatý, Brňák, Polanský, Fink, Vrtek, Derfler, Pražák, Duba, Hlusička, Veverka, Kajer, Bauer, Kadlec, Chyba, Kohos

Mladoboleslavští se ve svém posledním zápase předvedli v nejlepším možném světle. V očekávaném obtížném duelu s Chomutovem vstřelili soupeři během prvních deseti minut hned tři góly, na něž Severočeši jen obtížně hledali odpověď. Své kvality opět ukázal Richard Král, který je po svém zranění znovu ve formě, a který si z celkového stavu 5:2 připsal hned dvě branky a jednu asistenci.

Tým BK Mladá Boleslav nastoupil proti Chomutovu v této sestavě: Šindelář - Bauer, Drábek, Jindra, Lukáč, Macháček, Mazanec, Všetečka, Wagenhoffer - Rumpel, Ivan, Eiselt - Nouza, Král, Gombár - Handlovský, Rod, Gajovský - Sedlák, Sýkora, Mikulík

A na závěr několik slov k zápasu 5. kola, v němž už tyto dva týmy poměřely své vzájemné šance. Jak se nakonec ukázalo, ty Kadaňské nebyly vlastně žádné – Mladoboleslavští vyhráli na ledě na severu Čech 4:0. Šťastnou mušku měli Marek Ivan, Jakub Rumpel, Nikola Gajovský a Václav Eiselt.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav