BK MLADÁ BOLESLAV

Mladá Boleslav se představí na ledě ambiciózních Pardubic

3. 10. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Tým z města automobilů se včas vzpamatoval z alarmujícího startu do soutěže a v bodově úspěšném víkendu přidal na své konto pět bodů, což v praxi znamená vyhoupnutí se z posledního místa tabulky. Dokáží Středočeši navázat na dobré výkony i proti statisticky neoblíbenému soupeři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice? Úvodní buly utkání padne v úterý 4. října v 18:00. Podpořit boleslavské hokejisty se můžete vydat s oficiálním fanklubem Bruslařského klubu, více informací v článku.

Aktuality

Pardubice byly jedním z celků, které sáhly ke změně oficiálního názvu klubu. Před sezónou představili Východočeši nový název HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, tedy stejné jméno, kterým se pyšnili v sezóně 2002/2003. K předchozí změně došlo v roce 2009, kdy klub přijal do oficiálního názvu jméno partnera Eaton.

Středeční soupeř Mladé Boleslavi odehrál v přípravném období osm utkání v základní skupině European Trophy. V Jižní divizi skončili Pardubičtí na prvním místě se ziskem 15 bodů a překonali týmy jako HV71, Linköpings HC nebo Adler Mannheim. Ve vyřazovací části narazí Východočeši 16. prosince na tým EC Red Bull Salzburg. V devátém přátelském utkání došlo i na prestižní derby s Hradcem Králové, ze kterého vyšel lépe zkušený extraligový celek po vítězství 5:4.

Východočeši se po případných kandidátech pro podpis smlouvy poohlíželi především v zámoří. Jako obrovská posila přišel držitel Stanley Cupu Jonathan Sim, jenž nasbíral za bohatou kariéru v NHL 484 startů. Z AHL dorazili také Corey Elkins a Casey Borer. Velkou posilou pro obranu je bezesporu Vladimír Sičák, který přestoupil z Kärpät Oulu. Podepsaný byl už také Josef Melichar, ten ale po zralé úvaze nakonec požádal o rozvázání čerstvě podepsaného kontraktu.

Kádr o mnoho neoslabil. Povolení k přestupu do Chomutova dostal Jeff Jilson, do popradského Lva zamířil Rastislav Špirko. V minulém týdnu sáhly Pardubice k uvolnění na hostování Jiřího Cetkovského, který zamířil právě do Mladé Boleslavi. Petr Mocek pak bude vypomáhat Karlovým Varům.

Předseda představenstva HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Daniel Tamchyna vyhlásil pro nadcházející sezóny hodně smělé cíle. Do tří let chce zopakovat zisk titulu, vymazat dluhy, ekonomicky stabilizovat klub a výstavbou třetí ledové plochy připravit co možná nejlepší prostředí pro výchovu mladých talentů. Pardubice jsou velkým klubem s velkými cíly, jak si poradí s výkonostně se zvedajícím Bruslařským klubem?

Sestavy z posledního kola

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Růžička – Kolář II, Píša, Kočí, Sičák, Borer, Benák, Nakládal – Starý, Koukal, Kolář I – Somík, Elkins, Bartek – Sim, Kousal, Buchtele – Radil, Rákos, Zohorna

BK Mladá Boleslav: Hübl – Čutta, Baldwin, Chaloupka, Rýgl, Jindra, Dudáš, Beňovič – Tomas, Výborný, Balaštík – Kotrla, Mikulík, Vrbata – Hrdel, Bahenský, Tománek – Loskot, Lenc, Jiránek – Rys

Statistiky

ČEZ Arena Pardubice | 4.10.2011 18:00

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 8. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
5. místo, 11 bodů umístění 13. místo, 5 bodů
21:15 skóre 11:23
7:3 (Karlovy Vary) nejvyšší výhra 2:1 (Litvínov)
2:6 (Sparta) nejvyšší prohra 2:7 (Třinec)
0 utkání bez vstřeleného gólu 1
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
Martin Bartek 9 bodů (5+4) nejproduktivnější hráč David Výborný 4 body (1+3)
Martin Bartek 5 gólů nejlepší střelec Zdeněk Bahenský 2 góly
Martin Bartek 4 asistence nejlepší nahrávač David Výborný 3 asistence
Corey Elkins +6 nejlepší hráč v +/- Zbyněk Hrdel
Martin Rýgl +1
Tomáš Zohorna -4 nejhorší hráč v +/- Boris Žabka -5
Václav Kočí 20 minut nejtrestanější hráč Jakub Čutta 43 minut
Martin Růžička 92,05 %
Vladislav Koutský 88,46 %
úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 90,66 %
Michal Valent 84,38 %
Martin Růžička 2,31
Vladislav Koutský 3,83
průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 2,79
Michal Valent 5,00
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav