BK MLADÁ BOLESLAV

Chtěli jsme si odvézt bod. A máme tři, usmíval se Jaroslav Balaštík

4. 10. 2011
Autor: Sanny Muharem
P a r d u b i c e - Mladá Boleslav zajížděla do Pardubic po dvou výhrách, které jí výrazně přidaly na psychice. Na konci třetí třetiny úterního duelu to vypadalo, že se půjde za nerozhodného stavu 2:2 do prodloužení, což odpovídalo původním plánům svěřenců trenéra Jeřábka: přivézt z ledu ambiciozního celku alespoň bod. Nicméně zářivá (a šťastná) chvilka Jaroslava Balaštíka (na snímku) šest vteřin před koncem znamenala jediné - Boleslavští si z Pardubic poprvé ve své extraligové kariéře odvážejí plný počet bodů. "To jsem nevěděl," přiznal Balaštík. "Ale jsem rád, že jsem k tomu mohl přispět."

Pardubice se hned v úvodu úterního utkání dostaly do dvoubrankového vedení. Pro boleslavskou střídačku to v ten moment nebyly zrovna příjemné chvilky. "Řekli jsme si, že to musíme hodit za hlavu a hrát dál. Je pravda, že jsme si ten začátek takto nepředstavovali, ale zaobírat se tím by nás stálo zbytečně moc energie a ničemu by to nepomohlo," vysvětluje nepovedený začátek Jaroslav Balaštík.

Do zaznění první sirény se však mladoboleslavským hokejistům podařilo vyrovnat, což následně opařilo v úvodu utkání hodně aktivní Pardubice. Pak ještě Středočeši dokázali dotáhnout střetnutí do vítězného konce. "Trochu nás dostala zpátky do hry využitá přesilovka 4 na 3. Dnešní zápas byl ubojovaný, nehráli jsme vůbec na krásu, Pardubice se dostávaly do tlaku, měly hodně střel. Nám se to podařilo eliminovat. Chtěli jsme si odvézt bod, nakonec máme tři, což je pro nás obrovský úspěch," komentuje.

Vše nasvědčovalo tomu, že diváci v pardubické ČEZ Aréně budou svědky prodloužení. Avšak šest sekund před koncem zasadil trefu do černého Jaroslav Balaštík a na lavičce Boleslavi vypukla nepopsatelná euforie. "Věděl jsem, že tam bude ještě nějaká šance. Domácí na mě snad poprvé v zápase zapomněli. Roman Tomas a David Výborný na této brance mají velký podíl. Roman to perfektně vybojoval v rohu a já jsem si už jenom počkal na Davidovu přihrávku," popisuje tvrdý direkt, který soupeři zasadil pouhých šest sekund před koncem.

Mladá Boleslav má v letošní sezóně jeden zásadní problém, a totiž, takřka vždy inkasuje jako první. Vyjma jednoho zápasu to potkalo svěřence trenéra Jeřábka pokaždé. Neučí se s tím už Středočeši pomalu žít? "Stojí nás to hrozně moc sil. Jak psychické, tak fyzické. Po těch špatných začátcích máme konečně tři výhry za sebou a mužstvo dokazuje, že nebude tak špatné. Každý ten gól nás sráží dolů a cením si toho, že se vždycky dokážeme do zápasu ještě vrátit a zremizovat ho," obdivuje vnitřní sílu v posledních dnech svého kádru.

V hostující brance s výjimkou první desetiminutovky dominoval zkušený Jaroslav Hübl, jenž likvidoval jednu šanci za druhou. "Jarda zachytal výborně. Zaslouží si velkou pochvalu, v posledních zápasech nás neuvěřitelně drží a my se mu také snažíme pomáhat. Doufám, že to ještě vydrží," usmíval se Balaštík.

Jednu kaňku by však boleslavští hokejisté na dnešním dni mohli najít. Mimo Pardubice totiž zvítězily Karlovy Vary nad pražskou Spartou a ve spodní polovině tabulce tak středočeskému kádru situaci neulehčily. "To neřešíme. My máme svých problémů dost a na tohle nemáme v těchto chvílích ani pomyšlení. Chceme se postupně zvedat a cesta bude ještě dlouhá a těžká. Na začátku sezóny jsme si to dělali svým způsobem sami, ale jedeme dál," nabádá hráč, jenž se po ledě prohání s číslem 96.

Mladé Boleslavi se nikdy v historii nepodařilo na ledě východočeského mužstva získat plný počet bodů. Zlom přišel až dnes. "To ani nevím," prohlásil se smíchem. "Jsem rád, že jsem k tomu mohl přispět, ale zásluhu na tom má celé mužstvo,“ uzavřel zkušený forvard.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav