BK MLADÁ BOLESLAV

Podruhé za sebou jedou Boleslavští ven. Vrátí se i tentokrát s body?

8. 10. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - V úterý to byly Pardubice, v neděli 9. října čeká na hráče Bruslařského klubu podstatně delší cesta. V 17 hodin se totiž představí na ledě týmu HC Vítkovice Steel, přičemž délka jedné trasy činí zhruba 336 km. Taková dálka by se Středočechům určitě snášela lépe, kdyby si na zpáteční cestu mohli mimo bagáže přibalit do autobusu i nějaké ty body. Podaří se jim to? Domácí tým se určitě nedá snadno, před vlastním publikem si bude chtít nepochybně spravit chuť po páteční prohře před kamerami České televize, kdy podlehli 2:4 Českým Budějovicím.

Aktuality

Mladá Boleslav se po počátečních neúspěších začíná pomalu ale jistě zvedat. Slovíčko "jistě" je sice poměrně relativní, jako ostatně vždycky ve všem, nicméně realitou zůstává fakt, že Středočeši zřejmě konečně objevili cestu, po které by se jim mohlo kráčet dobře. "Po těch zápasech, co jsme hráli hurá hokej, jsme poněkud změnili systém, soustředíme se více na defenzivu. Nemáme mužstvo na to, abychom válcovali všechny soupeře o třídu, spíše to bude o bojovnosti," prohlásil kapitán David Výborný.

Při pohledu na skóre bychom mohli skoro říct, že Vítkovice na tom jsou podobně. Ne že by neměly kvalitní útok, právě naopak, s počtem pouhých 15 inkasovaných branek se nicméně mohou pochlubit v tomto směru nejnižší číslovkou ze všech 14 účastníků. Lví podíl na tom má bezpochyby zatím vynikající gólman Roman Málek, který je v extralize momentálně třetím nejlepším brankářem.

Vítkovice si kladou vysoké cíle, a to i přesto, že jejich sestava přes léto doznala několika změn, které rozhodně nebyly jen kosmetického rázu. KHL odlákala dva důležité útočníky Rudolfa Hunu a Petra Vránu. Společně s nimi odešlo 63 bodů z loňské sezony základní části a dalších 22 bodů z play-off. Rakouská EBEL zase odvedla beka Lubomíra Vosátka. Nahradit by je měl v Boleslavi dobře známý Juraj Štefanka, odchovanec klubu Tomáš Káňa a beci Karol Sloboda z Karlových Varů a Tomáš Kudělka ze Zlína.

Vítkovice si zatím připsaly pět výher, zaváhaly až v posledních dvou zápasech nejprve s Brnem a poté s Českými Budějovicemi. Pokud by se měli dát Středočeši na někoho obzvlášť velký pozor, budou to určitě Viktor Ujčík a Jiří Burger.

Sestavy z posledního kola

HC Vítkovice Steel: Málek – Kudělka, Malík, Sloboda, Rehák, Ovčačík, Trnka, Punčochář, Voráček – J. Káňa, Burger, Ujčík – T. Káňa, Štefanka, Pohl – J. Sýkora, Húževka, Svačina – Szturc, Strapáč, Šedivý

BK Mladá Boleslav: Hübl – Čutta, Baldwin, Chaloupka, Rýgl, Jindra, Dudáš, Beňovič – Tomas, Výborný, Balaštík – Kotrla, Mikulík, Vrbata – Hrdel, Bahenský, Tománek – Loskot, Lenc, Jiránek – Rys

Statistiky

ČEZ Aréna | 9.10.2011 17:00

HC Vítkovice Steel 10. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
8. místo, 12 bodů umístění 13. místo, 8 bodů
21:15 skóre 14:25
6:0 (Liberec) nejvyšší výhra 3:2 (Pardubice)
2:4 (České Budějovice) nejvyšší prohra 2:7 (Třinec)
0 utkání bez vstřeleného gólu 1
1 utkání bez inkasovaných gólů 0
Viktor Ujčík 8 bodů (4+4)
Jiří Burger 8 bodů (2+6)
nejproduktivnější hráč David Výborný 6 bodů (1+5)
Viktor Ujčík 4 góly nejlepší střelec Zdeněk Bahenský
Jaroslav Balaštík oba 2 góly
Jiří Burger 6 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 5 asistencí
Jiří Burger +9 nejlepší hráč v +/- Martin Rýgl +2
Petr Punčochář -3 nejhorší hráč v +/- David Výborný -6
Juraj Štefanka 18 minut nejtrestanější hráč Jakub Čutta 45 minut
Roman Málek 92,92 % úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 91,16 %
Michal Valent 84,38 %
Roman Málek 2,07 průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 2,68
Michal Valent 5,00
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav