BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři se po delší pauze představí na svém ledě, střetnou se s pražskou Spartou

12. 10. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Po dlouhých jedenácti dnech čeká znovu Bruslařský klub utkání na domácím ledě. Do ŠKO-ENERGO Arény zavítá HC Sparta Praha. Celek z Holešovic nabírá v posledních kolech velkou formu a Bruslařský klub rozhodně nečeká snadná práce. Kvůli televiznímu přenosu je začátek zápasu přesunut na 18:10. Před domácími tribunami se v dresu týmu z města automobilů vůbec poprvé představí posily Steven Goertzen a Jiří Cetkovský. Na ledě by se měla rovněž objevit i nejnovější akvizice, kterou je David Stieler. Oba dva útočníci stihli hned v prvním utkání na ledě Vítkovic bodovat, dokáží produktivitu potvrdit i před boleslavským publikem?

Aktuality

Oba čtvrteční soupeři se spolu střetli už v rámci letní přípravy. V TESLA ARENĚ Boleslavští potvrdili, že na sparťanském kluzišti se jim nehraje dobře. Po vyrovnaném utkání nezvládl tým z města automobilů závěr a inkasoval z hole Ivana Rachůnka, který svému týmu minutu před koncem vystřelil vítězství 1:0.

Sparta se účastnila i mezinárodního turnaje European Trophy. V divizi Sever skončila na pátém nepostupovém místě se ziskem deseti bodů v osmi střetnutích. Pražané stále zřejmě nebyli s úrovní soupeřů spokojeni a tak si přizvali k vzájemnému měření sil věhlasné New York Rangers. Celek z hlavního města si nevedl vůbec špatně, nakonec Holešovičtí po sympatickém výkonu podlehli soupeři z NHL poměrem 0:2.

Podobně jako Mladá Boleslav, i Sparta sáhla po loňské neúspěšné sezóně k přestavbě kádru. Tým se zbavil jedné ze svých největších osobností Davida Výborného, který se domluvil právě s Bruslařským klubem, kde v současnosti plní roli tahouna kanadského bodování a kapitána. Na západ Čech se museli stěhovat i Ondřej Kratěna (Plzeň) a Marek Bartánus (Karlovy Vary, nyní hledá angažmá).

Bylo jasné, že tým musí i posílit. Z Ruska přišli do české nejvyšší soutěže Michal Sersen a Angel Krstev. Přes velkou louži si cestu do hlavní města našli i Troy Milam, Alex Foster a Mario Bližňák. Ze země tisíce jezer přišel velký návrat Petra Tenkráta. S tuzemska uspěl na testech Martin Falter, který se stěhoval z obrozeného Kladna.

Pražanům se vstup do soutěže nepovedl podle představ a po třech utkáních měl na kontě pouhé dva body, což je pro tým s ambicemi na příčky nejvyšší málo. Poté ale přišlo výsledkové vzepětí a v šesti následujících zápasech ocházela Sparta poražena jen po utkání s Karlovými Vary.

Sestavy z posledního utkání:

BK Mladá Boleslav: Hübl (21. Valent) - Baldwin, Čutta, Rýgl, Jindra, Dudáš, Chaloupka, od 44. navíc Beňovič - Balaštík, Výborný, Tomas - Mikulík, Vrbata, Kotrla - Goertzen, Bahenský, Hrdel - Jiránek (22. Lenc), Cetkovský, Pabiška

HC Sparta Praha: Pöpperle - Milam, Sersen, Kasík, Jan Hanzlík, Kučný, Philipp - Tenkrát, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Pacovský - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Lapšanský, Luňák, Žálčík

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 13.10.2011 18:10

BK Mladá Boleslav 11. kolo HC Sparta Praha
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 8 bodů umístění 4. místo, 16 bodů
18:33 skóre 28:22
3:2 (Pardubice) nejvyšší výhra 6:2 (Pardubice)
2:7 (Třinec) nejvyšší prohra 3:5 (Karlovy Vary)
1 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 1
David Výborný 8 bodů (2+6) nejproduktivnější hráč čtyři hráči 7 bodů
Jaroslav Balaštík 3 góly nejlepší střelec Tomáš Rachůnek
Michal Broš, oba 5 gólů
David Výborný 6 asistencí nejlepší nahrávač Mario Bližňák
Petr Tenkrát, oba 5 asistencí
Jiří Cetkovský
Zbyněk Hrdel, oba +1
nejlepší hráč v +/- Jiří Kučný +8
David Výborný
Boris Žabka, oba -5
nejhorší hráč v +/- Angel Krstev
Troy Milam, oba -3
Jakub Čutta 45 minut nejtrestanější hráč Petr Tenkrát 12 minut
Jaroslav Hübl 90,35 %
Michal Valent 81,48 %
úspěšnost brankářů Tomáš Pöpperle 92,22 %
Jaroslav Hübl 2,97
Michal Valent 6,00
průměr inkasovaných gólů na zápas Tomáš Pöpperle 2,28
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav