BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavští svedou další souboj o body, tentokrát je čeká brněnský led

15. 10. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Po dobrém utkání se Spartou, ze kterého si ale mladoboleslavští hokejisté nakonec odnesli pouze jeden bod, zajíždí tentokrát středočeský klub do brněnské KAJOT ARENY. Čeká tak na něj odvěký rival nejen z dob ještě prvoligových, ale také z extraligového play-out, kterému se zatím moravský celek za svou extraligovou působnost nevyhnul stejně jako Mladá Boleslav. Nepochybně dramatické utkání bude zvlášť pro Bruslařský klub, který se nepřestává s Karlovými Vary přetlačovat o bytí a nebytí na poslední příčce tabulky, hodně důležité z hlediska bodového zisku. Zápas je na programu v neděli 16. října od 17 hodin.

Aktuality

Kometa vstoupila po návratu do extraligy do své třetí sezony mezi elitou. V moravském klubu doufají, že tentokrát bude úspěšnější než předchozí dvě, které skončily rozčarováním ve skupině o udržení a konečným jedenáctým místem. Změnit by to měl především příchod kouče Zdeňka Venery, respektovaného odborníka, jenž za sebou nechal výborné výsledky v Karlových Varech či ve Zlíně.

Brněnská kabina si přes léto prošla poměrně velkým zemětřesením. Klub opustili útočníci Ondřej Veselý (Zlín), Marek Kvapil (Dynamo Moskva), Jozef Balej (Slovan Bratislava), Radek Procházka (Osvětim), Jiří Dopita (Olomouc) a obránci Pavel Mojžíš a Tomáš Houdek (Žilina). Naopak celek Komety posílili, co se týče ofenzivy, Andrej Podkonický (Liberec), Leoš Čermák (Nižnij Novogrod), Hynek Zohorna (Havlíčkův Brod) a Miroslav Holec ze Slavie. Z pražského celku je i bek Tomáš Žižka. Další dva noví obránci jsou Juraj Valach (Zvolen) a Jan Švrček (Zlín). Zatím nejnovější akvizicí z tohoto týdne je Róbert Petrovický – útočník, který dorazil z Rigy.

Kometa ze zatím deseti odehraných utkání vyhrála šestkrát, z toho však jen třikrát v základní hrací době. Třikrát rozhodovaly její zápasy až nájezdy, v nichž má momentálně stoprocentní úspěšnost. Svůj zatím nejlepší zápas v tomto extraligovém ročníku odehrálo Brno v minulém kole na ledě Slavie, kdy značně tápající pražský celek porazila vysoko 9:5.

Sestavy z posledního kola

HC Kometa Brno: Hovi – Švrček, Žižka, Bičánek, Kováčik, Malec, Valach – Pospíšil, Petrovický, Hubáček - Svoboda Jar., Čermák, Dlouhý - Zohorna, Holec, Podkonický - Erat, Koreis, Svoboda Jak.

BK Mladá Boleslav: Valent - Rýgl, Chaloupka, Žabka, Baldwin, Drábek, Jindra, Dudáš, Beňovič - Balaštík, D. Výborný, Tomas - Goertzen, Bahenský, Pabiška - Cetkovský, Vrbata, Kotrla - Mikulík, Stieler, Demel

Statistiky

KAJOT ARENA | 16.10.2011 17:00

HC Kometa Brno 12. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
8. místo, 15 bodů umístění 14. místo, 9 bodů
29:29 skóre 19:35
9:5 (Slavia) nejvyšší výhra 3:2 (Pardubice)
1:4 (Litvínov, Liberec, České Budějovice) nejvyšší prohra 2:7 (Třinec)
0 utkání bez vstřeleného gólu 1
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
Tomáš Pospíšil 10 bodů (6+4) nejproduktivnější hráč David Výborný 9 bodů (2+7)
Tomáš Pospíšil 6 gólů nejlepší střelec Jaroslav Balaštík 3 góly
Tomáš Pospíšil
Miroslav Holec
Hynek Zohorna všichni 4 asistence
nejlepší nahrávač David Výborný 7 asistencí
čtyři hráči +3 nejlepší hráč v +/- Martin Rýgl
Zbyněk Hrdel
Jiří Cetkovský všichni +1
Tomáš Žižka
Roman Erat -2
nejhorší hráč v +/- Boris Žabka -5
Juraj Valach 18 minut nejtrestanější hráč Jakub Čutta 45 minut
Sasu Hovi 91,37 % úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 90,35 %
Michal Valent 85,54 %
Sasu Hovi 2,83 průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 2,97
Michal Valent 4,36