BK MLADÁ BOLESLAV

Opět jsme na ocasu tabulky. S tím jsme letos ani v nejhorším nepočítali, říká Milan Hnilička

17. 10. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Po odvolání Vladimíra Jeřábka má boleslavský tým nové duo trenérů. Na Mladou Boleslav tak čeká neobvyklý trenérský tandem. Milan Hnilička a Vladimír Hiadlovský by oba měli mít rovnocenné role, rozdíl mezi nimi bude pouze v rozdělených úkolech. Bruslařský klub pevně věří, že je to letos poslední razantní změna, ke které musel sáhnout, a že se týmu konečně začne dařit. "V práci Milana Hniličky a Vlada Hiadlovského máme důvěru," řekl ředitel klubu Mgr. Jan Tůma. "Máme v týmu nový tandem a jiného trenéra momentálně nehledáme."

Pane Hniličko, oficiálně se klub k odchodu trenéra Jeřábka už vyjádřil, ale přeci jen – můžete to shrnout vlastními slovy?

Příčinou je předváděná hra a především pozice v tabulce. Jsme opět na ocasu. A s tím jsme letos ani v nejhorším nepočítali.

V čem vidíte největší problém? Co nejvíc hráčům vytýkáte?

Já bych to asi nespecifikoval. Zkrátka a dobře ten herní projev obecně. Hlavně při venkovních utkáních v tom není vůbec nic, co bychom si představovali. Krom toho na soupeřových kluzištích inkasujeme strašných branek. Ale víc se k tomu vyjadřovat nechci.

S týmem jste už nějakou dobu ve skutečně úzkém kontaktu, účastníte se tréninků, při zápasech jste na střídačce… Jaký je podle vás mančaft uvnitř?

Je tu pozitivní naladění, ten tým má ducha, jestli se ptáte na tohle. Já těm hráčům věřím. Je tu vůle, je tu snaha. Musíme prostě věřit, že se to otočí, a že se výsledky té naší systémové práce ukážou.

V létě jste i vy osobně byl naladěn pozitivně, očividně jste hodně věřil, že se vám konečně podařilo sestavit ten správný tým. Teď jde tedy především o novou jiskru?

Máte pravdu, v létě jsem s tímhle krokem rozhodně nepočítal. Ale něco jsme prostě museli "opět" udělat. Já vím, že je to tady v Boleslavi už takové klišé, ale něco to prostě být muselo.

Děkujeme za rozhovor.