BK MLADÁ BOLESLAV

Zápas s Budějovicemi slibuje souboj otce a syna Výborných

20. 10. 2011
Autor: Daniel Langer
M l B o l. - Mladou Boleslav čeká náročný večer. Za přítomnosti televizních kamer se utká s HC MOUNTFIELD. Jihočeši zažívají po návratu Aleše Kotalíka skvělé časy korunované momentálním prvenstvím v tabulce extraligy. Boleslavští po odvolání trenéra Jeřábka porazili Karlovy Vary, v pátek 21. října budou mít ale úlohu o mnoho těžší. Bruslařský klub to na celky z čela tabulky poměrně umí, v roli favorita na mladoboleslavském ledě letos už selhal Litvínov. Duel bude přitom zajisté pikantní pro českobudějovického trenéra Františka Výborného a boleslavského kapitána - jeho syna - Davida Výborného, kteří se mimo jiné sejdou na ledě, na kterém oba kdysi hrávali. Přidá tým z města automobilů další skalp? Úvod utkání je kvůli televiznímu přenosu posunut na 18:10.

Aktuality

MOUNTFIELD nastupoval k prvnímu utkání nové sezóny s velmi vydařenou přípravou v zádech. Jihočeši pilovali formu ve čtyřech přátelských zápasech, další osm střetnutí zajistila účast v European Trophy. V turnaji si Budějovičtí vedli nadmíru dobře a spolu s Plzní patřili v silné divizi Jih při shodném zisku dvaceti bodů k nejlepším celkům soutěže. Ve prospěch plzeňských Indiánů nakonec mluvilo skóre.

České Budějovice narozdíl od Mladé Boleslavi zažívají snový vstup do soutěže. Po třinácti odehraných kolech se Jihočeši usadili na první příčce extraligové tabulky. Za úspěchem můžeme hledat skvělé stabilní týmové výkony. Z individualit můžeme vypíchnout brankáře Jakuba Kováře, který byl loni nejvytíženějším gólmanem celé soutěže. V nastoleném trendu pokračuje i letos, zatím pustil svého soka Kantora do brankoviště na pouhých čtyřicet minut.

Výraznou a poněkud překvapivou posilou se stal Aleš Kotalík. Odchovanec jihočeského klubu se vrátil na místo činu po deseti letech. Zámořskou soutěží protřelý útočník dostal šanci v kempu Buffalo Sabres, neuspěl a měl zamířit na farmu. Raději ale zvolil angažmá na jihu Čech. V pěti utkáních, ve kterých nastoupil, slavil MOUNTFIELD vždy vítězství a Kotalík sám nasbíral čtyři kanadské body (3+1). Dres Českých Budějovic obléká i Peter Mikuš, který loni zachraňoval nejvyšší soutěž v Mladé Boleslavi.

Do Olomouce naopak odešel Michal Pšurný, jeho dvojče Roman stále v dresu Budějovic působí. Oba dva spojuje boleslavský minulost. Jiří Vykoukal přerušil kariéru, Jakub Šulc ukončil hostování a vrátil se do kmenové Slavie. Do polské nejvyšší soutěže zamířil Ivo Kotaška a bude narážet na někdejší ikonu Bruslařského klubu Richarda Krále.

Přijďte na utkání s Budějovicemi se sázecím tiketem Tipšestky a odejděte s milionem! Více informací naleznete zde.

Sestavy z posledního utkání:

BK Mladá Boleslav: Hübl - Baldwin, Rýgl, Jindra, Beňovič, Drábek, Dudáš, Žabka, Chaloupka - Balaštík, Bahenský, Demel, Výborný, Stieler, Kotrla, Pabiška, Tomas, Goertzen, Cetkovský, Vrbata, Jiránek

HC MOUNTFIELD: Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Kolarz, Mikuš - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Podlešák - Květoň, Červený, Martynek - Kuchejda, Mertl, Pšurný.

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 21.10.2011 18:10

BK Mladá Boleslav 14. kolo HC MOUNTFIELD
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
13. místo, 12 bodů umístění 2. místo, 24 bodů
24:41 skóre 36:26
4:1 (Karlovy Vary) nejvyšší výhra 4:0 (Zlín)
2:7 (Třinec) nejvyšší prohra 2:4 (Liberec)
1 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 1
David Výborný 9 bodů (2+7) nejproduktivnější hráč Pavel Kašpařík 13 bodů (5+8)
David Vrbata 4 góly nejlepší střelec Lukáš Květoň 6 gólů
David Výborný 7 asistencí nejlepší nahrávač Pavel Kašpařík 8 asistencí
Martin Rýgl +2 nejlepší hráč v +/- Rudolf Červený +7
David Výborný
Martin Dudáš, oba -6
nejhorší hráč v +/- Michal Mikeska -3
Jakub Čutta 45 minut nejtrestanější hráč Lukáš Květoň 14 minut
Jaroslav Hübl 90,59 %
Michal Valent 87,20 %
úspěšnost brankářů Jakub Kovář 93,24 %
Pavel Kantor 91,67 %
Jaroslav Hübl 2,74
Michal Valent 4,68
průměr inkasovaných gólů na zápas Jakub Kovář 2,11
Pavel Kantor 1,50