BK MLADÁ BOLESLAV

Lukáš Pabiška: Scházel nám nějaký šťastný odraz puku

21. 10. 2011
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Nebyl to v podání Bruslařského klubu špatný výkon. Začali podstatně lépe, než hostující České Budějovice, už v prvních sekundách zápasu se řítil Cetkovský sám na bránu. A nedal. Aktivní Boleslav přibrzdil gól do šatny osm vteřin před první sirénou a pak další tři branky během čtyř minut. "Když se dotahuje takové množství gólů, je to těžký," potvrdil Lukáš Pabiška (na snímku).

Lukáši, naděje po druhé třetině za stavu 2:4 ještě byla, co říkáte?

Určitě. My jsme Budějovice docela tlačili, akorát tomu chyběl ten gól, nějaký odraz. Gólmanovi to vypadávalo, je to škoda, že se nám něco v úvodu třetí třetiny nepodařilo dorazit. Třeba bychom to ještě dotáhli.

Jaké jste dostali pokyny pro třetí třetinu?

Chtěli jsme hrát stejně jako na konci té druhé. Měli jsme tlak a všechno jsme stříleli do brány, puky se tam i odrážely. V přesilovkách hráči Budějovic lehali do střel, stačilo, aby se to tam nějak odrazilo a dali jsme kontaktní branku.

V úvodu zápasu měl velkou šanci Cetkovský. Dokážete říct, co by se dělo, kdybyste vedli vy?

To by bylo určitě něco jiného. Kdybychom dali první gól my, tak by Budějovice možná taktiku musely změnit. Chtěli jsme na ně vlítnout, povedlo se, byly šance. Žádnou jsme bohužel neproměnili.

Jak se přihodí, že inkasujete během chvíle tři góly?

V poslední době máme problémy s tím, že jednou za zápas přijde několikaminutový výpadek, ve kterém dostaneme dva tři góly. To se potom hraje těžko.

A jak se to dá odstranit? Co s tím?

Tak to nevím...

Ve 13. minutě vás Ptáček narazil na mantinel. Nebojíte se potom, čím jste si po jednom takovém zákroku prošel, v těchto situacích hrát?

Nebojím. Já si myslím, že to tentokrát ani nebyl faul. Mně tam skákal puk, tak jsem se k němu sehnul. Já bych nevylučoval.

Po čtvrtém extraligovém kole jste se několik zápasů neobjevil na soupisce, což rozvířilo spekulace mezi fanoušky. Co za vaší absencí bylo?

Měl jsem spálovou angínu. Šlo to hodně rychle. Nic mi nebylo a pak jsem najednou musel jet v noci na pohotovost.

Doneslo se k vám, co se tu o vás povídalo? O vašem údajném odchodu z Boleslavi?

Ježiš, něco takového se povídalo? To vůbec nevím. No vidíte... (smích)

V následujících dnech vás čekají tři zápasy venku. Zlín, znovu Budějovice a Slavia. Co k tomu říct?

Čekají nás těžcí soupeři. Zápas s Varama ale naznačil, že umíme hrát agresivní hokej, který bychom znovu chtěli předvést. Potřebujeme, aby se k nám zase přiklonilo štěstí, dali jsme první gól a celý mančaft to namotivovalo.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav