BK MLADÁ BOLESLAV

Novák: Mladá Boleslav zaslouženě vyhrála

14. 10. 2007
Autor: Jakub Hradiský
M l. B o l. - Mladá Boleslav porazila v Benátkách nad Jizerou SK Kadaň 4:1 a navlékla tak na vítěznou šňůru osmý korálek. Díky tomu si stále drží v čele tabulky dvoubodový náskok před Chovmutovem a stále má zápas v Hraci Králové k dobru.

Trenér hostů z Kadaně Miroslav Novák mohl být spokojený především s první třetinou: „S první dvacetiminutovkou jsme mohli být maximálně spokojení, i když soupeř měl víc ze hry, tak jsme hráli zodpovědně. Dali jsme gól z přesilové hry, tam bylo všechno v pořádku.“ Zároveň dokázal přesně pojmenovat příčiny, proč jeho tým v Benátkách proti Boleslavi nebodoval: „Bohužel nám utekl začátek druhé třetiny. Jak se tým jako Boleslav dostane do vedení, tak to těžko budete dotahovat. Šancí proti takovému soupeři je málo. Za stavu 1:2 jsme tam nějaké šance měli, ale bohužel se nám je nepodařilo proměnit. To byl zlomový okamžik utkání. Soupeř poté po našich chybách ve třetí třetině zvýšil náskok.

Asistent domácího lodivoda Leo Gudas litoval nepovedeného začátku utkání: „Zase se nám nepovedl začátek. Dostali jsme trošku zbytečnou branku, i když v přesilovce.“ Zároveň ocenil kvalitní výkon soupeře Kadaň měla velice nebezpečné brejky, ale my jsme je naší trpělivou obranou hrou dokázali eliminovat.“ S hostujícím trenérem se Gudas shodl na tom, že Boleslav vyhrála zaslouženě. „Ve třetí třetině jsme k dobré hře přidali i branky a bylo jasně vidět, že jsme lepší,“ uzavřel své hodnocení zápasu.

Leo Gudas také ocenil, jaké výkony po mírně rozpačitém rozjezdu sezony, zaviněném zraněním, začal opět podávat lídr týmu Richard Král. „Richardovi tam začaly padat branky. On nastoupil k prvnímu zápasu po dvou dnech na ledě a my jsme věděli, že to nebude ono, protože je to hráč, který se potřebuje rozehrát. Ale je vidět, že už našel zápasové tempo. Je to hokejista jako zvon a týmu strašně pomáhá.“

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav