BK MLADÁ BOLESLAV

Třinec se na svém ledě trápí, dokáží Bruslaři navázat na povedené výsledky posledních kol?

31. 10. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Bruslařský klub čeká další těžká zkouška, los není v posledních kolech ke Středočechům zrovna dvakrát přívětivý. V současnosti vyrovnané tabulce se ale nelze dívat na papírové předpoklady, už několikrát si tým z města automobilů dokázal, že výsledek může uhrát s lecjakým papírovým favoritem. HC Oceláři Třinec určitě budou chtít napravit nepříznivé statistiky z Werk Arény, Boleslavští touží navázat na bodové zisky z posledních dvou kol. Komu bude v úterý 1. listopadu přát štěstěna více? Odhalováním odpovědí na tuto otázku se můžete zabývat už od 17:00.

Aktuality

V prozatimním průběhu soutěže zažívají Třinečtí lehčí mistrovskou kocovinu. Oceláři střídají lepší výkony s horšími, přičemž se jim nedaří svázat úspěšnou sérii výher a dobrými výkony předvést podobně skvělou jízdu, jako v loňské sezóně, kdy ovládli základní část a následné play-off.

Moravané na svém ledě tápou. Z devíti utkáních ve Werk Aréně obšťastnili domácí publikum pouze desíti získanými body, což je řadí v tabulce na nelichotivé dvanácté místo. Většinu svých bodů posbírali Oceláři na ledě soupeřů, s šestnácti body jsou nejúspěšnějším týmem, co se venkovních utkání týče.

Zčeřit klidné přestupové vody se chystali Třinečtí ve spolupráci s posledními Karlovými Vary. Na západ Čech měl putovat Bryan McGregor a blíže nespecifikovaná částka, opačným směrem se vydal obránce s reprezentačními zkušenostmi Petr Gřegořek. Týmy už byly dohodnuty, vše ale ztroskotalo na podmínkách nové smlouvy karlovarského beka. Z přestupu tak nakonec sešlo.

Třinec momentálně platí za třetí nejproduktivnější tým extraligy, přece ale nebyli funkcionáři Ocelářů zcela spokojeni a z Liberce přivedli Tomáše Klimentu. Gólový útočník se tak v týmu úřadujícího mistra setká s Lukášem Zíbem. Oba dva působili v týmu Mladé Boleslavi a zachraňovali účast Středočechů v extralize pro další ročník v baráži.

Vzájemné utkání

Úterní soupeři se střeli koncem září na ledě boleslavské ŠKO-ENERGO Arény. Hosté šli sice do vedení zásluhou Bonka, Bruslaři ale dokázali vyhrát druhou třetinu poměrem 2:0 a otočit skóre na svou stranu. Branka Hrdela přišla navíc dolova do šatny. Kdo ale myslel, že Mladá Boleslav bude z utkání těžit body se ukrutně zmýlil. Oceláři předvedli třetinu snů a šesti góly zničili boleslavské naděje. Konečné skóre - 2:7

Sestavy z posledního kola

HC Oceláři Třinec: Vojtek - Hrabal, Zíb, Lojek, Hudec, Richter, Davison, Cartelli - D. Květoň, Bonk, Klimenta - Kohn, Peterek, Adamský - Hrňa, Polanský, McGregor - Orsava, Ostřížek, Rufer - Marosz

BK Mladá Boleslav: J. Hübl - Mozík, Drábek, Žabka, Chaloupka, Rýgl, Beňovič - Cetkovský, Bahenský, Goertzen - Balaštík, D. Výborný, Mikulík - Svačina, Vrbata, Demel - od 21. navíc Kotrla, od 31. Jiránek

Statistiky

Werk aréna | 1.11.2011 17:00

HC Oceláři Třinec 17. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
6. místo, 26 bodů umístění 13. místo, 18 bodů
51:44 skóre 33:53
7:2 (Mladá Boleslav) nejvyšší výhra 4:1 (Karlovy Vary)
3:6 (České Budějovice) nejvyšší prohra 2:7 (Třinec)
0 utkání bez vstřeleného gólu 2
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
David Květoň 15 bodů (5+10) nejproduktivnější hráč David Výborný 13 bodů (4+9)
Martin Adamský 8 gólů nejlepší střelec Jaroslav Balaštík 5 gólů
David Květoň 10 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 9 asistencí
Josef Hrabal +10 nejlepší hráč v +/- Jiří Cetkovský +2
Stanislav Hudec
Martin Lojek, oba -7
nejhorší hráč v +/- David Výborný
Gordon Baldwin
David Vrbata, všichni -7
Ladislav Kohn 44 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 48 minut
Peter Hamerlík 92,59 %
Martin Vojtek 95,38 %
Pavel Francouz 80,00 %
úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 91,15 %
Michal Valent 88,08 %
Peter Hamerlík 2,46
Martin Vojtek 1,48
Pavel Francouz 6,00
průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 2,66
Michal Valent 4,09
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav