BK MLADÁ BOLESLAV

V sobotu přijede Vrchlabí!

19. 10. 2007
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Ještě tři domácí zápasy a mladoboleslavští hokejisté budou svá klání konečně hrát skutečně na domácí půdě, ve Zlatopramen Aréně. Tuto sobotu 20. října se nicméně ještě všichni sejdeme v Benátkách nad Jizerou, kam přijede tým z Podkrkonoší, Vrchlabí. Úvodní buly padne v 17:30. Pokud zápas nenavštívíte osobně, můžete si jeho atmosféru užívat jako vždy pomocí on-line přenosu.

Nováček první ligy se zatím ve vyšší soutěži, než v jaké bojoval v uplynulých sezónách, pohybuje poměrně sebejistě. Hoví si na třetím místě v tabulce skupiny Západ s náskokem šesti bodů i na takové celky, jakými jsou třeba Hradec Králové nebo Havlíčkův Brod. Vrchlabí má za sebou veskrze úspěšný start sezóny, v jejich tabulce zápasů se objevuje červená barva značící prohru pětkrát.

Vrchlabí má ve svých řadách hned několik úspěšných střelců, pro zajímavost si jmenujme proto alespoň tři z nich. S celkovými patnácti body je nejproduktivnějším útočníkem Kamil Tvrdek (9+6), jen o branku horší skóre má Rok Pajič (8+6). Daniel Brynecký (2+8) má sice na svém kontě jen dva góly, zato ho ale zdobí nezištnost. Z celého vrchlabského mužstva má totiž nejvíce asistencí. Jedničkou v Podkrkonoší je Pavel Falta, který za sebou má několik sezón v extraligovém Liberci. Jeho úspěšnost je 93,22, což je přibližně o jedno procento horší než položka ve statistikách mladoboleslavského Filipa Šindeláře.

V posledním zápase Vrchlabí možná trochu překvapivě podlehlo Kadani. V první třetině sice vedlo, jak se ale ukázalo, o všem rozhodla prostřední část utkání, kde se Severočeši strefili hned dvakrát a tento stav také udrželi až do konce zápasu. Domácím nepomohlo ani závěrečné power play. Jak prohlásil trenér hráčů zpod našich nejznámějších hor Vladimír Jeřábek, Vrchlabští si mysleli, že přijela „jenom“ Kadaň a dostali tak přes prsty. Tuto chybu náš nastávající soupeř určitě nezopakuje, k lídrovi tabulky bude mít bezpochyby respekt.

Tým HC Vrchlabí nastoupil proti Kadani v této sestavě: Ševčík - Rýgl, Vála, Matějíček, Chaloupka, Vyskočil, Hrach, Holub, Bendík - Tvrdek, Pajič, Brynecký, Kříž, Horčička, Plodek, Přeučil, Gengel, Jech, Vantuch, Dušek, Špaček

Mladá Boleslav nezaváhala ani ledě v Mostě, odkud si stejně jako v předchozích osmi zápasech odvezla do domácí kabiny plný počet bodů. Přes bezbrankovou úvodní třetinu se tým lehce přenesl a na konci té druhé vedl už 3:1. Závěr utkání sice přinesl neočekávané drama, kdy se Mostečtí dostali natolik blízko, že cítili, že jim kýžené ovoce může přinést hra bez brankáře, zato se šesti hráči v poli. Napjaté nervy měl určitě nejeden fanoušek Středočechů, do prázdné brány se ale strefil a vítězství tak potvrdil Jiří Gombár.

Tým BK Mladá Boleslav nastoupil proti Mostu v této sestavě: Šindelář - Bauer, Drábek, Jindra, Lukáč, Macháček, Mazanec, Wagenhoffer - Ivan, Eiselt, Nouza, Král, Gombár, Handlovský, Rod, Gajovský, Sedlák, Sýkora, Mikulík, Rumpel

V prvním vzájemném utkání na vrchlabském ledě zvítězili naprosto jasně Středočeši 3:0. V úvodní třetině vstřelil v přesilovce první branku Gombár, ve třetí přispěli se svou troškou do mlýna Mazanec a Handlovský.