BK MLADÁ BOLESLAV

Vsadili jsme na ofenzivní pojetí a byla to správná cesta, ví David Vrbata

20. 11. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Jeden z nejlepších výkonů sezóny podal Bruslařský klub v nedělním utkání proti Vítkovicím. Celek z města automobilů si na svém ledě připsal po delší době plný bodový zisk. Své první branky v extralize se dočkali Tomáš Jiránek a Steven Goertzen. Nahradit absentujícího kapitána Mladé Boleslavi se pokusil David Vrbata (na snímku), jenž v posledním utkání na ledě Liberce chyběl a jeho snaha byla poměrně úspěšná. Odchovanec boleslavského hokeje si připsal dvě asistence a výrazně tak přispěl k důležitému vítězství.

Davide, vítězství proti těžkému soupeři, jakým Vítkovice jsou, se určitě počítá...

O tom není pochyb, body jsme už potřebovali jako sůl. Po minulých utkáních nám Karlovy Vary zase odskočily, takže jsme nutně museli zvítězit za tři body. Poslední tři zápasy jsme bodový zisk v téměř vyhraných střetnutích trestuhodně prohospodařili. Jsem rád, že tentokrát odcházíme jako vítězové.

O osudu utkání jste vlastně rozhodli už v první dvacetiminutovce, že?

Úvodní dějství zápasu bylo z naší strany vydařené, byli jsme poměrně produktivní. Důležité podle mě bylo, že jsme dokázali rychle vstřelit třetí gól a nedovolili soupeři se zvednout. Steven tam výborně to moje vyhození dojel a prostřelil Málka. Kdybychom měli hrát celý zápas pouze s jednobrankovým vedením, nemuselo to dobře dopadnout.

Dokázali jste se vyvarovat individuálních chyb a kvalitně sehráli prokletou závěrečnou třetinu. Čím to, že v neděli to najednou vyšlo a o přijatelný výsledek se musely bát Vítkovice?

Vzešlo to z ponaučení, které nám přinesly předchozí zápasy. Byli jsme si vědomi, jakým způsobem jsme ty utkání ztratili a co jsme udělali špatně. Dříve jsme sázeli na totální defenzívu, to se zkrátka v moderním hokeji nevyplácí. Proti Vítkovicím jsme se i nadále tlačili dopředu a byla to správná cesta.

V neděli jste načali šňůru tří domácích utkáních v řadě. Je to pro vás velká výhoda?

Doma musíme pravidelně bodovat, je to pro nás zároveň velký závazek. Určitě to chce využít podpory fanoušků. V neděli sice diváků tolik nebylo, ale poctivě celý zápas fandili, což nám velmi pomohlo.

Jakým způsobem se v týmu promítla ztráta klíčového forvarda a vůdce Davida Výborného?

Vejba chybí neskutečně, to je bez debat. Je to hráč, který je na úplně jiném levelu, než my ostatní. Citelně chybí především v přesilovkách, kde prokazuje svoje schopnosti, řídí naši hru a dává jí myšlenku. Posílili jsme ale o Andreje Podkonického, takže jsme vzniklou díru v sestavě dokázali vyplnit. Těším se, až se zranění hráči vrátí a budeme hrát v plné síle.

Vy jste se ale boleslavského kapitána poměrně úspěšně pokusil nahradit, dvě asistence jsou toho jasným důkazem...

Ty asistence byly spíše šťastné. V naší situaci je naprosto jedno, kdo ty body udělá. Důležité je, abychom vyhrávali a začali stoupat tabulkou.

Děkujeme za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav