BK MLADÁ BOLESLAV

Poprvé pod vedením nového kouče se Boleslav představí v utkání s Brnem

26. 11. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Brno za sebou má na rozdíl od Mladoboleslavských týdenní volno a není pochyb, že by po návratu do extraligového kolotoče rádi oslavili výhru. Bruslaři budou mít ale také obrovskou motivaci. Pod vedením nového trenéra Petra Nováka budou chtít nejen získat přízeň svých fanoušků, ale také se opět přiblížit předposlední příčce. Utkání je na programu v neděli 27. listopadu. Kvůli fotbalu se začíná o hodinu později, tedy až v 18:30.

Aktuality

Kometa vyhrála poslední dva domácí zápasy, aniž by jedinkrát inkasovala. V následujících dvou venkovních duelech už ale tak jistá nebyla. Nejprve prohrála v Karlových Varech, ačkoliv k úspěšnosti mise scházelo jen třináct vteřin. Moravané vedli 3:2, ale neodolali závěrečnému tlaku, nechali vyrovnat stav a na nájezdy nakonec padli. Těsnou prohrou, tentokrát ovšem úplně bezbodovou, skončilo i utkání v Českých Budějovicích, kde Brněnští prohráli 1:2.

Brněnský klub do svých řad přivedl po reprezentační přestávce Tomáše Divíška, kterého boleslavskému fanouškovi určitě netřeba zdlouhavě představovat. V posledním měsíci posílila Kometa i o další dvě zvučná jména, a to o dalšího centra Róberta Petrovického a z bratislavského Slovanu se vrátil Jozef Balej. Naopak zpod Špilberku odešel Andrej Podkonický, který nyní obléká dres Bruslařského klubu.

Nejproduktivnějším hráčem Brna je Tomáš Pospíšil. Ten působil minulou sezónu ve Slavii a za 52 duelů nastřádal jen devět kanadských bodů. Nyní už jich má na kontě sedmnáct (8+9). Z kvalitní brankářské dvojice Hovi – Trvaj zatím dostává přednost finský gólman Sasu Hovi, který už stačil odchytat 1302 minut. Jeho procentuální úspěšnost je 92,01 a v průměru inkasuje přibližně dva a půl gólů za zápas.

Vzájemný zápas

Mladá Boleslav už letos jednou proti Brnu hrála. A utkání to bylo jako z nějakého hodně špatného sn. Středočeši na ledě KAJOT ARENY totiž inkasovali pět branek, sami se prosadili pouze jednou a to až v 58. minutě, kdy skóre spíše už jen kosmeticky upravil David Vrbata. Ačkoliv se Bruslařský klub držel skoro celou první polovinu zápasu, asi můžeme konstatovat, že domácí Kometa zkrátka Středočechy zaskočila ve všech směrech. Nepomohla ani výměna gólmanů na začátku třetí třetiny, kdy se mezi tyče postavil místo Valenta Hübl.

Sestavy z posledního utkání:

BK Mladá Boleslav: Hübl - Žabka, Beňovič, Hay, Chaloupka, Rýgl, Baldwin, Koma, Dudáš - Cetkovský, Bahenský, Tomas - Balaštík, Podkonický, Mikulík - Jiránek, Stieler, Demel - Svačina, Vrbata, Goertzen

HC Kometa Brno: Hovi - Žižka, Švrček, Bičánek, Kováčik, Valach, Malec, Kempný - Balej, Petrovický, Pospíšil - Jaroslav Svoboda, Čermák, Dlouhý - Jakub Svoboda, Divíšek, Hubáček - Jankovič, Koreis, Zohorna

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 27.11.2011 18:30

BK Mladá Boleslav 25. kolo HC Kometa Brno
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 22 bodů umístění 10. místo, 31 bodů
53:81 skóre 62:62
4:1 (Karlovy Vary, Vítkovice) nejvyšší výhra 6:1 (Plzeň)
2:7 (Třinec) nejvyšší prohra 2:8 (Kladno)
2 utkání bez vstřeleného gólu 1
1 utkání bez inkasovaných gólů 2
David Výborný 17 bodů (5+12) nejproduktivnější hráč Tomáš Pospíšil 17 bodů (8+9)
Jaroslav Balaštík 8 gólů nejlepší střelec Jakub Svoboda 9 gólů
David Výborný 12 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Pospíšil 9 asistencí
Andrej Podkonický +1 nejlepší hráč v +/- Tomáš Malec
Miroslav Holec, oba +6
Jaroslav Balaštík -10 nejhorší hráč v +/- Michal Kempný
Róbert Petrovický, oba -3
Boris Žabka 60 minut nejtrestanější hráč Jaroslav Svoboda 43 minut
Jaroslav Hübl 90,77 %
Michal Valent 88,17 %
úspěšnost brankářů Sasu Hovi 92,01 %
Jiří Trvaj 85,19 %
Jaroslav Hübl 2,91
Michal Valent 3,87
průměr inkasovaných gólů na zápas Sasu Hovi 2,49
Jiří Trvaj 5,16
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav