BK MLADÁ BOLESLAV

Až do konce utkání jsme hráli velmi obětavě, raduje se Michal Valent

27. 11. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Od nového trenéra dostal možná poněkud překvapivě důvěru právě on, v zápase ale prokázal, že nešlo o mylný tah. Po zásluze se stal hlavní hvězdou utkání. Se čtyřiceti zákroky Michal Valent (na snímku) výrazně přispěl k úspěšnému obratu. Pětadvacetiletý gólman dlouho a i za nepříznivého stavu držel akcie Bruslařského klubu naživu a po utkání neskrýval z výsledku velkou radost. Nutno podotknout, že stejně skvěle si poslední listopadové neděle počínali i jeho spoluhráči v poli.

Michale, velký obrat, důležité vítězství. Jak hodnotíte průběh utkání?

Jsem za to strašně rád. Musím poděkovat klukům, že i za stavu 1:3 hráli obětavě. Přiznám se, že už sem příliš nevěřil a říkal jsem si, jak jsme to zase do tohoto stavu dovedli... Poté jsme ale zabojovali, dali jsme tři góly. Super pocit!

Vnímáte, že to bylo vlastně první vítězství Mladé Boleslavi s vámi v brance?

Ze začátku jsem byl také pořádně nervózní, nemám toho tolik odchytaného a ty zápasy, do kterých jsem nastoupil, nebyly dobré. Snažil jsem se na podobné věci nemyslet. Ve druhé třetině už na mě šlo hodně střel, začal jsem si věřit. Dobrý zápas, všichni společně jsme to zvládli a tři body se určitě počítají.

Jste rád, že jste důvěru nového trenéra získal právě vy?

Že budu chytat jsem se dozvěděl ráno po rozbruslení a nijak více to neřešil. Dělal jsem vše proto, abych byl co nejlépe připraven, a klukům nějakým tím zákrokem pomohl.

Ve třetí třetině jste doslova zářil, především v té dlouhé přesilovce. Jak to bylo pro vás těžké?

Asi to tak vypadalo, ale ve skutečnosti to zase tolik složité nebylo. Celý tým parádně bojoval a čistil to přede mnou tak, že jsem viděl absolutní většinu puků. Trochu jsem bojoval se psychikou, poslední tři utkání, co sem chytal, nám ty třetí třetiny vůbec nevyšly. Tentokrát ale super.

Může být právě utkání s Brnem tím momentem, od kterého se Bruslařský klub odrazí k lepším zítřkům?

Rozhodně. Upřímně, nepamatuji v Mladé Boleslavi mnoho utkání, které bychom dokázali obrátit podobným stylem, jako právě v utkání s Kometou. Budu se opakovat, ale je to paráda.

Děkujeme za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav