BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři se pokusí o nápravu reputace v Českých Budějovicích

1. 12. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Druhou polovinu soutěže načne Bruslařský klub na ledě HC MOUNTFIELD. Středočeši se jistě budou chtít rychle rehabilitovat z neúspěšného tažení na Karlovy Vary, proti favorizovanému soupeři to ale budou mít hodně složité. Z Budvar Arény se mnoho bodů neodváží, na vlastní kůži se o tom přesvědčili v posledních dvou kolech Zlín a Kladno. Oba celky se střetnou za přítomnosti televizních kamer v pátek 2. prosince od 18:10.

Aktuality

Výkony Bruslařského klubu jsou jako den a noc. Zatímco na svém ledě proti Kometě Brno předvedl celek z města automobilů stěží uvěřitelný obrat, jenž vedl k zisku tří bodů, na ledě Karlových Varů, před které se mohl v případě úspěchu posunut, trestuhodně propadl a do Mladé Boleslavi si přivezl nejhorší výsledek dosavadní sezóny 0:6. Nyní se Středočeši musí pokusit bodově vyloupit Budvar Arénu a rozhodně je nečeká nic jednoduchého.

Na svém kluzišti patří České Budějovice mezi nejúspěšnější týmy soutěže. Společně s Plzní a Libercem posbíral MOUNTFIELD v domácí hale už 29 bodů. Svou formu potvrdili budějovičtí hokejisté i v posledních dvou kolech, které odehráli na svém kluzišti. S nepořízenou odjížděli Zlín a Kladno.

Páteční střetnutí přinese souboj členů dvou hokejových rodin, stojících proti sobě na opačné straně barikády. Boleslavský trenér Petr Novák narazí na svého mladšího bratra Jana, který v Budějovicích hraje na pozici obránce. Extraligovým evergreenem už je střet Davida Výborného s jeho otcem Františkem, který působí jako hlavní trenér HC MOUNTFIELD.

Vzájemné zápasy

Bruslaři se spolu s Budějovicemi střetli v dosavadním průběhu soutěže dvakrát a to dokonce v rozmezí pěti dní. Nejprve Mladá Boleslav podlehla soupeři na svém ledě 2:5, o čtyři dny později v dohrávce prvního kola na ledě Budvar Arény 2:4. Jihočeši byli v obou utkáních zaslouženým vítězem a tým z města automobilů ani jednou nepustili do vedení. Fanouškům utkvěla v paměti zejména horrová scéna z druhého střetnutí, ve kterém Bruslaři inkasovali dvě branky v první minutě utkání.

Sestavy z posledního kola:

HC MOUNTFIELD: Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Kolarz (46. Vráblík), Mikuš - Martynek, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Kotalík, Červený - Sailer (21. Burián), Langhammer, Podlešák - Kuchejda, Mertl, Pšurný

BK Mladá Boleslav: Valent - Hay, Chaloupka, Žabka, Beňovič, Rýgl, Baldwin, Koma, Drábek - Balaštík, Podkonický, Mikulík - Cetkovský, Bahenský, Tomas - Jiránek, Stieler, Demel - Svačina, Vrbata, Goertzen

Statistiky

Budvar Aréna | 2.12.2011 18:10

HC MOUNTFIELD 27. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
3. místo, 47 bodů umístění 14. místo, 25 bodů
73:56 skóre 57:90
4:0 (Zlín) nejvyšší výhra 4:1 (Karlovy Vary, Vítkovice)
2:5 (Pardubice) nejvyšší prohra 0:6 (Karlovy Vary)
2 utkání bez vstřeleného gólu 3
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
Pavel Kašpařík 22 bodů (8+14) nejproduktivnější hráč David Výborný 17 bodů (5+12)
Lukáš Květoň 10 gólů nejlepší střelec Jaroslav Balaštík
Zdeněk Bahenský, oba 8 gólů
Pavel Kašpařík 14 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 12 asistencí
František Ptáček +7 nejlepší hráč v +/- 6 hráčů +1
Roman Vráblík -2 nejhorší hráč v +/- Jaroslav Balaštík -10
Lukáš Květoň
Milan Gulaš, oba 30 minut
nejtrestanější hráč Boris Žabka 60 minut
Jakub Kovář 92,98 %
Pavel Kantor 93,10 %
úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 90,77 %
Michal Valent 88,57 %
Jakub Kovář 2,22
Pavel Kantor 1,67
průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 2,91
Michal Valent 3,99
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav