BK MLADÁ BOLESLAV

Provedli jsme nějaké změny a ty nesou ovoce, radoval se Roman Tomas

4. 12. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Proti budějovickému Kovářovi pro něj byla branka zakletá, v nedělním utkání proti Zlínu ale bodově exceloval. V první třetině zaznamenal Roman Tomas (na snímku) hned tři kanadské body. Boleslavský útočník vstřelil dvě rychlé branky a vyhnal zlínského Horčičku z klece. Svůj produktivní večer navíc dokonal asistencí na Bahenského přesilovkovém zásahu. V průběhu utkání měl ještě šance na dokonání hattricku, vzhledem k výsledku ho ale nevyužitá šance na zlepšení osobních statistik nemusela mrzet.

Romane, proti Zlínu se vám nebývale dařilo. Co jste změnil oproti utkání v Českých Budějovicích, kde byla branka doslova zakletá?

Nezměnil jsem nic. Stále hraji svoji hru. Je pravda, že občas jsem trochu zbrklejší, ale v neděli to tam padalo a jsem rád za tři body.

Několikrát jste měl možnost jet sám na bránu, pokaždé jste zvolil jiný typ zakončení. Chtěl jste soupeřova gólmana udržet v nejistotě?

Možná to mělo jít znovu mezi nohy a bývalo by se to povedlo. Nezdařilo se, ale jak říkám, jsem rád za tři body.

Byl jste překvapen, že jste se poměrně rychle dostali do tříbrankového vedení, na kterém jste měl lví podíl?

Určitě a myslím, že to každého hráče potěší. První třetina byla pro vývoj utkání rozhodující a jsem rád, že jsem mohl přispět.

V závěru jel Balaštík se Stielerem na jednoho obránce, vy jste si ale rychle útočící dvojici dojel a zuřivě klepal o led. Hattrick jste hodně chtěl, že?

Kluci mi asi chtěli pomoci, určitě to šlo řešit i trochu jinak. Snažil jsem se upoutat pozornost, lepší než křičet. Bohužel mě bránící hráč dojel a přizvedl mi hůl. Mohlo to být ještě lepší.

Pod trenérem Novákem se vám poměrně daří. Jak vy osobně nahlížíte na tuto změnu?

Řekli jsme si, že musíme pár věcí změnit a myslím, že tento styl přináší ovoce. Jsem za to rád, nemáme špatné mužstvo a měli bychom být úplně někde jinde.

Hned v pondělí jedete na Slavii, času na odpočinek mnoho nebude. Pomůže vám výhra lépe se vypořádat s únavou?

Je to přesně jak říkáte. Já se momentálně cítím úplně svěží. Rozhodně se nám bude hrát lépe, než po prohraném utkání.

Děkujeme za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav