BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslařský klub míří na Slavii bojovat o šanci na únik z poslední příčky

5. 12. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - V předehrávce 29. kola se Mladá Boleslav vydává do hlavního města. Bruslaři budou chtít navázat na povedné utkání se Zlínem, v pozici hostujícího týmu ale ještě pod trenérem Novákem nevyhráli. Kdy jindy už by se to ale mělo podařit, než proti HC Slavia Praha, který je na svém ledě nejhorším týmem soutěže. Hokej je ale hra hodně nevyzpytatelná a statistiky se mění. Oba týmy mají letos vyrovnanou bilanci, každý ze soupeřů dokázal zvítězit jednou. Jak dopadne třetí střetnutí, tentokrát v O2 Aréně, se dozvíme v pondělí 5. prosince. Utkání začíná v 18:15.

Aktuality

Souboj o nelichotivé poslední místo se v polovině odehrané sezóny smrskl na tři celky. Slavia, Karlovy Vary a Mladá Boleslav jsou stále naměstnány na rozdíl několika bodů a permanentně spolu zápolí o co nejlepší výchozí pozici. Nejvíce času strávili dně tabulky právě Bruslaři, pod trenérem Novákem se ale začali prezentovat výrazně zlepšenou hrou a naposledy čtyřmi góly potupili nejlepší ligovou obranu Zlína.

Výjezd na Slavii!

Oficiální fanklub BK Mladá Boleslav pořádá v pondělí 5. prosince zájezd na utkání HC Slavia Praha – BK Mladá Boleslav. Cena je 60 Kč, vstupenku si každý koupí na místě sám. Odjezd se uskuteční v 17:00 od hlavní brány Městského fotbalového stadionu. Zájemci se mohou hlásit u Petra Hanouška na telefonním čísle 774 141 410.

Pro Bruslařský klub půjde o třetí utkání ve čtyřech dnech. Oproti tomu Slavia si nedobrovolně musela od zápasového vytížení odpočinout, poslední utkání sehrála před šesti dny v derby proti Spartě. Svěřencům Vladimíra Růžičky nepřišla pauza úplně vhod, tým se začal v poslední době herně zvedat. Když už nic, minimálně bude z teoretického hlediska zajímavé sledovat porovnání rozehrané Mladé Boleslavi a odpočaté Slavie.

Stále platí, že Pražané jsou na svém ledě nejhorším týmem soutěže. Před domácím publikem dokázala Slavia v základní hrací době zvítězit pouze dvakrát. To se zákonitě muselo promítnout i na diváckých návštěvách. Poslední utkání s Vítkovicemi, které domácí tým přehrál 4:2, navštívilo pouze 3317 platících fanoušků. Při možnostech O2 Arény (kapacita 17 000 návštěvníků) a hlavního města Prahy jde o více než tristní výsledek.

Nepříznivou situaci, se Vladimír Růžička rozhodl řešit personálními změnami. Z nevydařeného angažmá ve Finsku se vrátil někdejší tahoun Pražanů Michal Vondrka. Z Pardubic přišel na hostování NHL protřelý držitel Stanley Cupu Jonathan Sim. Trochu překvapivě byl na střídavý start angažován devětatřicetiletý Jan Alinč. Poslední posilou se stal Antonín Dušek, který přišel na hostování z Liberce.

Vzájemné zápasy

Poprvé se úterní soupeři střetli na konci září. Ve ŠKO-ENERGO Aréně šla do vedení aktivnější Slavie a poměrně rychle si dokázala vybudovat dvoubrankový náskok. Za Boleslav snižoval v přesilové hře Roman Tomas, vzápětí byl ale domácí tým znovu odražen druhou brankou obránce Kuboše. Slavia si zbytek utkání v pohodě pohlídala. Bruslařský klub prohrál první 1:5.

Na ledě O2 Arény byl vývoj utkání k týmu z města automobilů daleko příznivější. Čtyři minuty před koncem prvního dějství otevřel skóre dorážkou na brankovišti obránce Chaloupka, na konečných 2:0 zvyšoval David Výborný. Pražané nedokázali vstřelit ani jednu branku, o osudu utkání rozhodli dvě využité přesilové hry.

Sestavy z posledního kola:

HC Slavia Praha: Kopřiva - Kuboš, Kadlec, Roth, Kolařík, J. Krejčík, Šulc - Kalus, Alinč, Vondrka - T. Svoboda, V. Růžička ml., Tomica - Sim, Dušek, Krenželok - Sklenář, Jelínek, Doležal

BK Mladá Boleslav: J. Hübl - Hay, Baldwin, Mozík, Drábek, Rýgl, Koma - Bahenský, Podkonický, Mikulík - Balaštík, Tomas, Cetkovský - Jiránek, Stieler, Demel - Goertzen, D. Vrbata, Hrdel

Statistiky

O2 Aréna | 5.12.2011 18:15

HC Slavia Praha 29. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
12. místo, 30 bodů umístění 14. místo, 28 bodů
64:86 skóre 63:94
5:1 (Mladá Boleslav) nejvyšší výhra 4:1 (Karlovy Vary, Vítkovice, Zlín)
2:6 (Karlovy Vary) nejvyšší prohra 0:6 (Karlovy Vary)
5 utkání bez vstřeleného gólu 3
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
Vladimír Růžička ml. 17 bodů (6+11) nejproduktivnější hráč David Výborný 17 bodů (5+12)
Tomáš Svoboda
Tomáš Kůrka
Tomáš Hertl, všichni 9 gólů
nejlepší střelec Jaroslav Balaštík 10 gólů
Vladimír Růžička 11 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 12 asistencí
Lukáš Krenželok +7 nejlepší hráč v +/- Jiří Cetkovský +2
Miloslav Čermák -11 nejhorší hráč v +/- David Výborný
Gordon Baldwin, oba -9
Petr Kalus 102 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 60 minut
Miroslav Kopřiva 89,71 %
Dominik Furch 89,46 %
Robert Slipčenko 80,00%
úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 91,05 %
Michal Valent 88,57 %
Miroslav Kopřiva 3,04
Dominik Furch 3,06
Robert Slipčenko 6,67
průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 2,81
Michal Valent 3,99
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav