BK MLADÁ BOLESLAV

Šance si vytvoříme, ale gólů z nich dáváme málo, povzdychl si Václav Drábek

8. 12. 2011
Autor: Jitka Čechová
P l z e ň – Sotva vyléčil drobné zranění, už je zase zpátky na ledě. Václav Drábek (na snímku) se snaží Bruslařům dopomáhat k vítězství, co jen to jde, v Plzni ale vůbec celá obrana Středočechů narazila na problém – a tím byli dotěrní útočníci soupeře, kteří Mladé Boleslavi nasázeli čtyři góly. "Když hrajeme pět na pět, jsme rovnocenným soupeřem," kroutil Drábek po zápase hlavou nad počtem vyloučených.

Venco, v Plzni jste inkasovali už po 63 vteřinách hry. Jak moc to bylo rozhodující?

Já myslím, že vůbec. Sice je to nepříjemné hned od začátku prohrávat, ale určitě to nebylo vyloženě to nej. Ten hlavní důvod byl někde jinde.

Kde tedy podle vás byl?

Je to pořád stejné. Hodně faulů, v oslabení dostáváme góly. Vyčerpává to. Přitom na druhou stranu když hrajeme v klasických pěti hráčích, tak jsme rovnocenným soupeřem. Myslím, že absolutně ve všech směrech.

Plzeň má v útoku spoustu kvalitních hráčů – Straku, Vlasáka, Dudu… Pro vás coby obránce určitě tvrdý oříšek, že?

Samozřejmě. Jsou to výborní hráči, a pokud jim poskytnete trochu času a ještě navíc dáte přesilovku, kde získají i prostor… Takoví hráči se těžko brání.

Počet střel je prakticky vyrovnaný, takže šance jste měli. Jen jste je neproměňovali…

Přesně tak. Jak už jsem řekl, je to prakticky pořád stejné. Šance si vytvoříme, ale gólů z nich dáváme hrozně málo. A dost často na to bohužel dojíždíme.

Další zápas hrajete už v neděli proti Třinci. Úkol je jasný, že?

Doma se nám v posledních zápasech poměrně dařilo, takže na to budeme chtít navázat. Nezáleží na tom, s čím přijede Třinec, my se budeme za každou cenu rvát o tři body. Potřebujeme je jako sůl a krom toho by bylo fajn, kdyby se nám před reprezentační přestávkou povedlo dostat se z posledního místa tabulky.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav