BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři prověří v domácím zápase tvrdost třinecké oceli

10. 12. 2011
Autor: Miloš Štrojsa
M l. B o l. – Na třetí adventní neděli se do mladoboleslavského hokejového příbytku chystá vzácná návštěva. Do města automobilů totiž přijede úřadující mistr extraligy z Třince. Oba týmy v minulém kole prohrály a určitě budou chtít svoje zaváhání napravit. Ukážou se domácí hráči jako štědří hostitelé nebo jako houževnatý protivník, který nedává své body zadarmo? To vše a mnohem více se mohou dozvědět návštěvníci ŠKO–ENERGO Arény v neděli 11. prosince od 17:30.

Aktuality

Třinečtí si v letošním extraligovém ročníku nepočínají tak suverénním způsobem, jako při loňském mistrovském tažení. Je to ale do jisté míry pochopitelné, z kádru Třince totiž odešlo několik opor včetně superkanonýra Růžičky. Rozhodně však nelze soupeře nějak podceňovat či odepisovat, Třinečtí se zatím pohybují v klidném středu tabulky s malou bodovou ztrátou na týmy před sebou.

Jediným problém hostů je nekonzistentnost výkonů, během třiceti extraligových zápasů nedokázali vyhrát více jak dvě utkání v řadě. V posledním střetnutí Třince se navíc stala věc nevídaná – na domácím ledě prohráli se Zlínem 0:1, když teprve poprvé v sezóně nedokázali třinečtí hokejisté překonat brankáře soupeře. Toto selhání třinecké ofenzívy lze však považovat za výjimku, hosté totiž patří k nejproduktivnějším týmům soutěže.

Zato Boleslavští mají zcela jiné problémy, po většinu sezóny okupují poslední příčku a na každou branku se musí velmi nadřít. V posledních dvou extraligových kolech Boleslav hrála na hřištích soupeřů a v obou případech prohrála (Slavia 3:4, Plzeň 1:4). Na domácím kluzišti však Boleslavští vykazují jistou formu zlepšení, o čemž svědčí zisk devíti bodů z dvanácti možných v posledních čtyřech zápasech.

Vzájemné zápasy

Boleslavští sehráli v této sezóně s Třincem dva zápasy, ve kterých byli svému rivalovi po většinu zápasu vyrovnaným soupeřem. V obou utkáních však Boleslavští naprosto nepochopitelně nezvládli jednu třetinu a opakující se několikaminutový herní kolaps zapříčinil dva debakly s výsledným skóre 5:13.

První zápas se přitom vyvíjel příznivě a po dvou třetinách vedla Boleslav zásluhou branek Rýgla a Hrdela 2:1. Jenže závěrečná šestigólová kanonáda Třineckých v poslední třetině smetla veškeré naděje nejen na body, ale také na přijatelný výsledek. Sympatický výkon Boleslavských po většinu zápasu byl po výsledku 2:7 naprosto znehodnocen.

Jakým způsobem Boleslav domácí utkání skončila, tak ho na ledě Třince začala. Během prvních jedenácti minut inkasovali Škodováci pět branek a bylo po zápase. Co naplat, že se hosté obdivuhodně zvedli a Třinec se ještě musel strachovat o výsledek. Výsledné skóre bylo 6:3 ve prospěch Ocelářů a důležité tři body tak zůstaly na domácím ledě.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Hübl - Hay, Baldwin, Žabka, Drábek, Rýgl, Koma - Bahenský, Podkonický, Mikulík - Balaštík, Cetkovský, Tomas - Jiránek (44. Svačina), Stieler, Demel - Goertzen, Vrbata, Hrdel

HC Oceláři Třinec: Vojtek - Hrabal, Zíb, Richter, P. Hořava, Lojek, Hudec - D. Květoň, Bonk, M. Hořava - Orsava, Peterek, Klimenta - Kohn, Polanský, Chovan - Havel, Ostřížek, McGregor

Statistiky

ŠKO - ENERGO Aréna | 11.12.2011 17:30

BK Mladá Boleslav 30. kolo HC Oceláři Třinec
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 28 bodů umístění 7. místo, 48 bodů
67:102 skóre 91:74
4:1 (Karlovy Vary, Vítkovice, Zlín) nejvyšší výhra 7:2 (Mladá Boleslav)
0:6 (Karlovy Vary) nejvyšší prohra 1:5 (Sparta Praha)
3 utkání bez vstřeleného gólu 1
1 utkání bez inkasovaných gólů 3
David Výborný 17 bodů (5+12) nejproduktivnější hráč David Květoň 21 bodů (10+11)
Jaroslav Balaštík 12 gólů nejlepší střelec Martin Adamský 12 gólů
David Výborný 12 asistencí nejlepší nahrávač Lukáš Zíb 15 asistencí
Zbyněk Hrdel +2 nejlepší hráč v +/- Josef Hrabal +10
Jaroslav Balaštík -11 nejhorší hráč v +/- Jiří Polanský
Radek Bonk, oba -6
Boris Žabka 64 minut nejtrestanější hráč Lukáš Zíb 76 minut
Jaroslav Hübl 90,69 %
Michal Valent 88,57 %
úspěšnost brankářů Peter Hamerlík 93,07 %
Martin Vojtek 92,91 %
Jaroslav Hübl 2,88
Michal Valent 3,99
průměr inkasovaných gólů na zápas Peter Hamerlík 2,31
Martin Vojtek 2,24