BK MLADÁ BOLESLAV

Tovární piloti ŠKODA Motorsport hráli hokej!

16. 12. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Ve středu 14. prosince byla na ledě ŠKO-ENERGO Arény k vidění zajímavá a rozhodně neobvyklá věc. Tovární piloti pro rok 2012 Juho Hänninen (na snímku vlevo) a Jan Kopecký si totiž na tamějším kluzišti zahráli hokej! Zatímco v týmu ŠKODA Motorsport jsou to kolegové, na ledě se z nich stali soupeři – nastoupili totiž proti sobě coby kapitáni dvou zúčastněných týmů. Přátelského klání se zúčastnili také čtyři profesionální hokejisté BK Mladá Boleslav – Jaroslav Koma, Tomáš Beňovič, David Stieler a Tomáš Jiránek.

ŠKODA Motorsport je tovární tým automobilky Škoda Auto, pod jeho hlavičkou se odehrává veškerá tovární účast v rallye na celém světě. Továrními piloty jsou právě Juho Hänninen a Jan Kopecký, prvně jmenovaný je mistr světa SWRC 2011, jeho kolega Kopecký je trojnásobný vicemistr IRC.

Letošní rok si mladoboleslavská automobilka připomíná 110 let svých motorsportovních aktivit a symbolicky byl právě rok 2011 neúspěšnějším rokem této dlouhé a jedinečné historie. V letošní sezoně obhájila značka ŠKODA přesvědčivým způsobem vítězství v hodnocení značek šampionátu Intercontinental Rally Challenge, piloti vozu Fabia Super 2000 v pořadí Mikkelsen, Kopecký, Hänninen obsadili první tři místa mezi jezdci IRC a Juho Hänninen s Mikko Markkulou získali pro ŠKODU poprvé v historii titul Mistrů světa kategorie SWRC.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav