BK MLADÁ BOLESLAV

Rok 2011 uzavřou Boleslavští zápasem s tápajícím Libercem, sázka trenéra Nováka jde do finiše

29. 12. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Je tu poslední zápas roku 2011, což letos kromě nutnosti pořídit si nový kalendář přináší také vyvrcholení sázky, kterou spolu uzavřeli žurnalista Pavel Petr a kouč Bruslařského klubu Petr Novák. Pravidla jsou jednoduchá: Pokud Mladá Boleslav zvládne z posledních čtyř zápasů roku 2011 získat osm bodů a více, čeká lodivoda Středočechů večeře na cizí účet. A jak to vypadá? Bruslaři mají už sedm bodů z požadovaných osmi a poslední zápas je před nimi! Liberec na tom navíc není vůbec dobře – prohrál už osmkrát v řadě a Boleslav se chce nepochybně postarat o prohru devátou. Protože se sázkou nebo bez ní, situace na dně tabulky se začíná řádně přiostřovat! Tak pojďte v pátek 30. prosince na hokej a pomozte Bruslařům! Začínáme v 17:30.

Aktuality

O tom, jak vrtkavá je náklonnost hokejového boha, by mohli Tygři vyprávět. Není tomu tak dávno, co tým trenéra Kalouse vévodil extraligové tabulce. A teď? Uběhlo pár kol a Severočeši spadli na šestou příčku, tedy poslední, která zaručuje přímý postup do vyřazovacích bojů. Už osm zápasů parta kolem kapitána Petra Nedvěda nepoznala chuť vítězství. A výhru v základní hrací době slavili v Liberci dokonce více než před měsícem. Dařit se přestalo jak na cizích ledech, tak doma, kde Liberec prohrál už pět zápasů v řadě. Pokud padne i na ledě Mladé Boleslavi, bude to už pátá prohra také venku. Ačkoliv jsou na tom Středočeši tabulkově podstatně hůře než Liberec, takovou sérii letos nezažili ani oni.

"Jestli teď prohrajeme další dva zápasy, rázem budeme bojovat o desítku. Nechci dělat paniku, ale to je jednoduše realita," prohlásil Nedvěd v rozhovoru pro klubový web. Dařit se přestalo i jemu. Ze začátku sezony rozjetého kapitána Tygrů značně přibrzdila zlomenina čelisti, a ačkoliv už sundal i ochranné plexisklo, do staré formy se pořád ne a ne dostat. "Můžu říct, že delší dobu prostě nehraji, tak, jako dřív. Tak to prostě je," povzdychl si.

Tak dlouhotrvající problémy týmu pochopitelně vyvolávají řadu dohadů ohledně obsazení trenérského postu, a tak je možné, že právě zápas s předposledním týmem tabulky bude pro kouče Kalouse velmi důležitý. "Nerad utíkám z boje, ale na druhou stranu samozřejmě každý trenér ví, že tohle k jeho práci prostě patří," prohlásil lodivod Tygrů.

Oproti tomu Mladá Boleslav začíná vystrkovat hlavu nad hladinu a konečně lapat po dechu. Práce trenéra Petra Nováka, zdá se, začíná nést ovoce. Bruslařům se daří v přesilovkách, citelně zabrali i v obranných řadách, kouč se snaží burcovat své svěřence i prostřednictvím méně tradičních způsobů, jakým je právě veřejná sázka. Poslední zápas s Pardubicemi Boleslav vyhrála 2:1, příjemnou změnou je i zisk devíti bodů z posledních čtyř zápasů a v neposlední řadě odpoutání se ode dna tabulky.

Vzájemné zápasy

V letošním prvním vzájemném měření v rámci 9. kola si těsné vítězství připsali Liberečtí. V zápase padl pouze jeden gól, který vsítil ve 13. minutě Michal Bárta. Mimo to se jednalo o první zápas, v němž se na střídačce Středočechů objevil Milan Hnilička – 0:1.

Mladoboleslavští hokejisté šli na ledě Liberce v poslední minutě první třetině do vedení. Prakticky hned po vhazování trefil mezeru na Pincovým ramenem Jaroslav Balaštík. Středočeši oproti domácímu celku faulovali, což se jim vymstilo ve druhém dějství, kdy vyrovnával Bartovič. Ten samý hráč rozhodl i samostatné nájezdy. V nich se za Boleslav trefil pouze Bahenský, což odvrátilo prohru Mladé Boleslavi už po první sérii – 1:2sn.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: J. Hübl - Hay, Chaloupka, Drábek, Žabka, Čutta, Rýgl - Balaštík, D. Výborný, Mikulík - Goertzen, Tomas, Podkonický - Jiránek, D. Vrbata, Demel - Svačina, Hrdel, Lenc

Bílí Tygři Liberec: Pinc – Derner, Trončinský, Výtisk, Čakajík, Ulrych, Štich, Moravec, Holub – Dušek, Nedvěd, Kudrna – Krejčík, Bulíř, Bartovič – Bárta, Vak, T. Urban – Špaček, Vantuch, Víšek

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 30.12.2011 17:30

BK Mladá Boleslav 35. kolo Bílí Tygři Liberec
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
13. místo, 37 bodů umístění 6. místo, 53 bodů
78:110 skóre 84:86
4:1 (Karlovy Vary, Vítkovice, Zlín) nejvyšší výhra 6:0 (Kladno)
0:6 (Karlovy Vary) nejvyšší prohra 0:6 (Vítkovice)
3 utkání bez vstřeleného gólu 2
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
Jaroslav Balaštík 20 bodů (13+7) nejproduktivnější hráč Petr Nedvěd 33 bodů (13+20)
Jaroslav Balaštík 13 gólů nejlepší střelec Petr Nedvěd 13 gólů
David Výborný 13 asistencí nejlepší nahrávač Petr Nedvěd 20 asistencí
Zbyněk Hrdel +3 nejlepší hráč v +/- David Štich +6
David Výborný
Milan Mikulík, oba -9
nejhorší hráč v +/- Lukáš Vantuch -11
Boris Žabka 70 minut nejtrestanější hráč Jaroslav Kudrna 62 minut
Jaroslav Hübl 91,33 %
Michal Valent 88,83 %
úspěšnost brankářů Marek Pinc 93,15 %
Tomáš Vošvrda 88,34 %
Jaroslav Hübl 2,77
Michal Valent 3,93
průměr inkasovaných gólů na zápas Marek Pinc 2,05
Tomáš Vošvrda 3,97
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav