BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavští se pokusí nastartovat úspěšný rok na ledě Vítkovic

5. 1. 2012
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - K prvnímu utkání roku 2012 zajíždějí boleslavští hokejisté na led HC Vítkovice Steel. Moravanům přišla pauza na přelomu roku vhod, neprožívali totiž zrovna úspěšné období. Celek vedený trenérem Trličíkem trápí rozsáhlá marodka a shání posily, kde je to jen možné. Bruslařský klub má oproti tomu zajímavou příležitost prodloužit svou úspěšnou sérii. Utkání odstartuje na ledě vítkovické ČEZ Areny v pátek 6. ledna v tradičních 17:30.

Aktuality

Celek z města automobilů momentálně prožívá jedno z nejúspěšnějších období za své působení v české nejvyšší soutěži. Bruslaři neprohráli v normální hrací době už pět utkání v řadě a díky zisku deseti bodů začali atakovat příčky výrazně blíže předkolu play-off, než jsou boleslavští fandové zvyklí. Naposledy se po střetnutí se Středočechy radovala ze zisku všech bodů 8. prosince 2011 rozjetá Plzeň.

Pokud se o někom nedá říct, že si sváteční konec roku užil s bačkorami u krbu, rozhodně to jsou Vítkovičtí. Ti se místo toho rozhodli zpestřit si poslední dny roku účastí na Spengler Cupu a vyjma utkání s Kanadou si v Davosu nevedli vůbec špatně. Vítkovice skončily v konkurenci kvalitních soupeřů na hezkém třetím místě a zaznamenaly tak nejúspěšnější výsledek českého týmu od finále roku 2004, ve kterém nastoupila pražská Sparta.

Kádr ostravského celku zasáhla velká marodka, nejvíce přitom zranění řádily v obranných řadách. Vítkovice nezahálely a rozhodly se situaci řešit pohyby v kádru. Na měsíční hostování přišel obránce s boleslavskou minulostí Jaroslav Kasík. Na hostování do konce sezóny přišel i ještě nedávno v Bruslařském klubu vypomáhající Jaroslav Koma. Oba páteční soupeři se rovněž shodli na ukončení vzájemného hostování Lukáše Pabišky a Vladimíra Svačiny a hokejisté se tak vrátili do svých kmenových klubů.

Vzájemné zápasy

Divoké zářijové utkání skončilo přestřelkou, ze které přeci jen s lepší náladou odešli Vítkovičtí. Při hře de facto bez obran nastříleli Moravané osm branek, což bylo zapříčiněno především velkou snahou boleslavského celku o zvrat. Bruslařský klub prohrál na Vítkovickém ledě 4:8.

Druhé utkání bylo na branky střídmější, ale o nic méně atraktivní pro oko diváka. Bruslaři zvládli první třetinu a zásluhou přesných zásahů Mikulíka a Jiránka šlu už ve dvanácté minutě do dvoubrankového vedení. Hosté sice dokázali snížit Szturcem, vzápětí ale ujel Steven Goertzen a definitivně zlomil vítkovický odpor. V závěr už jen upravil Martin Rýgl skóre na konečných 4:1 pro Mladou Boleslav.

Sestavy z posledního kola:

HC Vítkovice Steel: Málek – Kudělka, Malík, Ovčačík, Voráček, Sedlák, Punčochář – Walker, Burger, Klimek – Pabiška, Húževka, Štefanka – J. Káňa, Strapáč, Šedivý – Szturc, T. Káňa, Pohl

BK Mladá Boleslav: J. Hübl - Hay, Chaloupka, Drábek, Čutta, Žabka, Rýgl - Balaštík, D. Výborný, Mikulík - Goertzen, Tomas, Podkonický - Jiránek, D. Vrbata, Demel - Lenc, Hrdel, Svačina

Statistiky

ČEZ Arena Vítkovice | 6.1.2012 17:30

HC Vítkovice Steel 36. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
10. místo, 47 bodů umístění 14. místo, 38 bodů
90:92 skóre 79:112
6:0 (Liberec) nejvyšší výhra 4:1 (Karlovy Vary, Vítkovice, Zlín)
3:6 (Sparta) nejvyšší prohra 0:6 (Karlovy Vary)
2 utkání bez vstřeleného gólu 3
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
Jiří Burger 35 bodů (12+23) nejproduktivnější hráč Jaroslav Balaštík 20 bodů (13+7)
Jan Káňa 13 gólů nejlepší střelec Jaroslav Balaštík 13 gólů
Jiří Burger 25 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 13 asistencí
Jiří Burger +10 nejlepší hráč v +/- Zbyněk Hrdel +3
Lukáš Pabiška -11 nejhorší hráč v +/- Milan Mikulík -10
Marek Malík 113 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 72 minut
Roman Málek 91,68 %
Filip Šindelář 90,91 %
úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 91,33 %
Michal Valent 88,83 %
Roman Málek 2,64
Filip Šindelář 2,54
průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 2,73
Michal Valent 3,93
18,31 % využítí přesilových her 19,08 %
26 počet vstřelených branek v přesilových hrách 29
2 počet vstřelených branek v oslabeních 3