BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři se představí na horké půdě Komety Brno

12. 1. 2012
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Tým z města automobilů čeká druhé ze tří klíčových utkání této části sezóny. Proti Slavii to Mladé Boleslavi těsně nevyšlo, a pokud tedy ještě chce tým pomýšlet na udržení šancí na předkolo play-off naživu, měl by předvést jeden ze svých lepších výkonů. Proti Bruslařskému klubu se postaví HC Kometa Brno a boleslavští hokejisté to v KAJOT ARENĚ nebudou mít vůbec lehké. Tradičně bouřlivé publikum speciálně hokejistům v zelenobílém nic nedarují. Moravané mají právě na poslední příčku náskok osmi bodů a případná porážka by situaci na dně tabulky ještě pořádně zkomplikovala. Utkání začne v pátek 13. ledna od 18:00.

Aktuality

Brňané neprožívají zcela povedené období a podobně jako Mladá Boleslav i Kometa stále čeká na svou premiérovou účast v play-off. Páteční soupeř Bruslařského klubu má ale k splnění předsezóního cíle daleko blíže. Vzhledem k nesmírně vyrovnané situaci kolem desátého místa má Kometa reálnou šanci na přímou účast ve vyřazovacích bojích, na jejichž konci čeká mistrovský titul.

Aktiva Brna nijak výrazně neumenšily ani vysoké porážky v posledních dvou utkáních. Shodně po hrozivém výsledku 2:6 odevzdala Kometa body postupně pražské Slavii a Vítkovicím. Mladá Boleslav ale nemá aktuální formu o nic lepší. Po povedené sérii nastartované příchodem trenéra Nováka nastal útlum a Bruslaři nedokázali bodovat třikrát v řadě. Tristiní je i produktivita Středočechů. Ve třech posledních startech se boleslavští hokejisté prosadili pouze dvakrát.

Velkou ránou pro psychiku (nebo naopak probuzením) bude pro Bruslařský klub poslední utkání se Slávií, které ztratil středočeský celek dvacet vteřin před závěrečným hvizdem. "Cítil jsem obrovský vztek! My si něco řekneme v kabině, pořád o tom mluvíme dokola. Že do takového zápasu půjdeme hlava nehlava, že i kdybychom měli lézt po čtyřech, tak to prostě urveme - a pak to vyústí v takovouhle situaci dvacet sekund před koncem!" hořekoval gólman Hübl nad nešťastným závěrem utkání. Je jasné, že podobný průběh už nejen brankář Bruslařů nebude chtít dopustit.

Vzájemné zápasy

Utkání jako z nějakého hodně špatného snu zažili mladoboleslavští hokejisté na ledě brněnské KAJOT ARENY. V prvním vzájemném utkání letošní sezóny tam totiž inkasovali pět branek, sami se prosadili pouze jednou a to až dvě minuty před koncem utkání, kdy skóre už jen kosmeticky upravil David Vrbata. Nepomohla ani výměna gólmanů na začátku třetí třetiny, kdy se mezi tyče postavil místo Valenta Hübl. Bruslařský klub podlehl 1:5.

Zdálo, že premiéra nového trenéra Petra Nováka před domácími diváky nedopadne dobře. Bruslařský klub šel sice do vedení, v závěru druhého dějství jej ale zase ztratil, když vyrovnal Žižka. Přišly další dva slepené góly Brna a už to vypadalo, že budou pro Mladou Boleslav znamenat konečnou. Jenže pak přišlo něco, co je pro středočeský klub netypické – Bruslaři se vzepjali, neuvěřitelně zabrali a během čtyř minut obrátili stav skóre opět ve svůj prospěch. V rozmezí 54. až 58. minuty se z pěti střel na Hoviho branku trefili Boleslavští hned třikrát a vyhráli 4:3.

Sestavy z posledního kola:

HC Kometa Brno: Trvaj (od 21. Hovi) - Kováčik, Kempný, Švrček, Bičánek, Kadela, Malec, od 33. min. navíc Dlapa - Jaroslav Svoboda, Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, Divíšek, H. Zohorna - Holec, Petrovický, Balej - Erat, Koreis, Jankovič - Jan Káňa

BK Mladá Boleslav: Hübl - Hay, Čutta, Žabka, Chaloupka, Rýgl, Baldwin, Mozík, Beňovič - Balaštík, Výborný, Tomas - Cetkovský, Bahenský, Hrdel - Jiránek, Stieler, Demel - Goertzen, Podkonický, Mikulík

Statistiky

KAJOT ARENA | 13.1.2012 18:00

HC Kometa Brno 38. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
11. místo, 46 bodů umístění 14. místo, 38 bodů
92:99 skóre 81:120
9:5 (Slavia) nejvyšší výhra 4:1 (Karlovy Vary, Vítkovice, Zlín)
2:8 (Kladno) nejvyšší prohra 0:6 (Karlovy Vary)
2 utkání bez vstřeleného gólu 4
4 utkání bez inkasovaných gólů 2
10,74 % využití přesilových her 17,19 %
16 góly v přesilových hrách 29
5 góly v oslabeních 3
Leoš Čermák 22 bodů (12+10) nejproduktivnější hráč Jaroslav Balaštík 20 bodů (13+7)
David Výborný 20 bodů (6+14)
Leoš Čermák 12 gólů nejlepší střelec Jaroslav Balaštík 13 gólů
Leoš Čermák 10 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 14 asistencí
Miroslav Holec +9 nejlepší hráč v +/- Tomáš Beňovič
Vojtěch Mozík, oba +1
Michal Kempný -8 nejhorší hráč v +/- 5 hráčů -11
Jiří Vašíček 103 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 72 minut
Sasu Hovi 91,08 %
Jiří Trvaj 91,94 %
úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 91,21 %
Michal Valent 89,17 %
Sasu Hovi 2,80
Jiří Trvaj 2,51
průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 2,75
Michal Valent 3,77
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav