BK MLADÁ BOLESLAV

Fanoušci mi nervozitu pomohli shodit, usmívá se Tomáš Nouza

15. 1. 2012
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Poprvé v této sezóně nastoupil v dresu Bruslařského klubu a přestože nebodoval, patřil k nejsledovanějším postávám utkání. Tomáš Nouza (na snímku) naznačil své možnosti už v prvoligovém Písku, kde z pozice nejproduktivnějšího hráče táhne své rodné město do play-off první ligy. Přestože s týmem služebně nejstarší boleslavský hokejista absolvoval pouze jeden trénink, prezentoval se velmi dobrým výkonem a po boku Davida Výborného pomohl týmu z města automobilů k důležitému vítězství. Karlovy Vary odchází poraženy poměrem 2:4 a na poslední příčce střídají právě Bruslaře z Mladé Boleslavi.

Tomáši, jaký je to pocit - nastoupit opět za Mladou Boleslav?

Pocit je to skvělý. Byl jsem malinko nervózní, ale fanoušci mě výborně uvítali. Jak jsem uslyšel, že volají moje jméno, tak jsem se uvolnil a hrálo se mi dobře.

Do Bruslařského klubu jste byl nejspíš povolán především kvůli svému zápalu pro hru, kterým jste prezentoval poctivě i v nedělním utkání...

Výsledky Boleslavi sleduji a vím, že to stále není optimální. Jsem hrozně rád, že se vyhrálo a pokud jsem k tomu svou hrou přispěl, tím líp.

V Písku platíte za nejproduktivnějšího hráče. Nečekal jste přeci jen tu pozvánku o něco dřív?

O tom já nerozhoduji, to je spíš otázka na realizační tým. Jsem velmi rád, že jsem tu mohl být.

Jaké to bylo, vrátit se do extraligy a hned do prvního útoku Davida Výborného?

David je skvělý hráč. Jeden z nejlepších, jakého je možné na českých kluzištích střetnout. Je chytrý, vidí, je radost s ním hrát.

V nejlepších dobách vašeho působení v Mladé Boleslavi jste nastupoval vedle Richarda Krále. Typově jde o podobného hráče, zřejmě bude v této spolupráci jistý potenciál...

Máte pravdu, jde o hodně podobné hráče. Oba jsou geniální hokejisté, kteří umí překvapivě nahrát a vytvořit parádní brankovou příležitost. Taková spolupráce musí těšit každého hokejistu.

Jak se důležitá výhra vlastně rodila?

Řekli jsme si, že budeme hodně hrát od začátku aktivně a agresivně, ve zbytku utkání šlo už jen o to vedení udržet. Rozhodně to ale nebylo snadné utkání, Vary ještě hrozily. Dobře jsme bránili, bylo důležité, že se hosté nedostali do hry třeba snížením ve druhé třetině.

Jak je to vlastně s vaším dalším působením v boleslavském dresu?

Zatím ještě nevím, jsme domluveni na dvě utkání. Bude na ostatních, jestli mě využijí. Nerad bych ale nějak předbíhal.

Děkujeme za rozhovor!