BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři versus Rytíři: Kdo odejde jako vítěz?

31. 1. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Po dvoutýdenní odmlce se znovu rozburácí ochozy mladoboleslavské ŠKO-ENERGO Arény, ve středu 1. února je totiž na programu středočeské derby mezi Mladou Boleslaví a Kladnem. Bruslařský klub se po devítidenní zápasové pauze potřebuje dostat zpátky do tempa, v minulém kole na ledě Třince se mu to nepodařilo. Přijďte boleslavské hokejisty povzbudit v boji o důležité body, z důvodu přímého vysílání zápasu televizní stanicí Nova Sport začínáme až v 18:10!

Aktuality

Kladno oproti minulým letům zažívá zatím poměrně pohodovou sezonu. Relativně v klidu se pohybuje okolo středu tabulky, a ačkoliv týmy pod ním své ambice ještě neodhodily jako plané, zatím nemá k větším obavám důvod. Na jedenáctou příčku, tedy místo, které už náleží do kategorie play-out, má náskok šesti bodů. Z posledních pěti zápasů Rytíři vybojovali sedm bodů, na venkovních kluzištích se jim ale dlouhodobě příliš nedaří.

Rytíři v poslední době posílili hlavně obranné řady, k týmu se připojili Michal Pavlů (Liberec) a Marek Posmyk, který se vrátil z Itálie, a který působil i v Mladé Boleslavi. Nutno podotknout, že ve třinácti zápasech, do kterých už stačil za Kladno naskočit, si připsal už tři branky a jednu asistenci.

V osobních statistikách se nejvíce daří Jaroslavu Kallovi (14+17), střelecky je vidět také Marek Hovorka a Jiří Bicek, kteří na svém kontě mají oba 12 branek. Brankářskou jedničkou je, v Boleslavi rovněž dobře známý, Jan Chábera, jehož zdobí procentuální úspěšnost 93,1, která jej momentálně staví do pozice třetího nejúspěšnějšího brankáře Tipsport extraligy. Rytíři jsou v kompletní sestavě, jen obránce Vladimíra Kameše trápí viróza. Do hry už bude připraven zadák Milan Toman, který poslední týden kvůli zranění ramene nenastupoval.

Vzájemné zápasy

Z dosavadních měření sil letošní sezony vychází o něco lépe Bruslaři. Konkrétně o jeden bod. V prvním vzájemném střetu Mladá Boleslav zvítězila 2:1 po samostatných nájezdech, přičemž se jednalo o vůbec první body, které Středočeši v aktuální sezoně ukořistili. Kladno šlo sice do vedení, pak ale vyrovnával Jaroslav Balaštík. Vyrovnané skóre vydrželo vzdor spoustě šancím až do konce prodloužení, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich se jako jediný prosadil Marek Loskot.

Podruhé bralo body v plném rozsahu Kladno. Střelecky se z řad hráčů Bruslařského klubu dařilo hlavně Romanu Tomasovi, který si připsal dvě ze čtyř branek. Další dvě patřily Jaroslavu Balaštíkovi a Davidu Vrbatovi. Středočeští rivalové Mladé Boleslavi se trefili šestkrát – 4:6.

V zatím posledním střetu vyhrála Boleslav 2:0. Duel s kladenskými Rytíři měl poměrně jednoznačný vývoj, góly Zdeňka Bahenského a Davida Vrbaty a jisté zákroky gólmana Hübla jasně určily vítěze.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: J. Hübl (28. - 28. Valent) - Hay, Čutta, Chaloupka, Žabka, Mozík, Baldwin, Rýgl, Beňovič - Mikulík, Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Pabiška - Cetkovský, Bahenský, Goertzen - Jiránek, Stieler, Demel

Rytíři Kladno: Chábera - Posmyk, J. Drtina, Lepine, Piskáček, L. Procházka, David Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, M. Látal - Bílek, Kafka, Hluchý

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 1.2.2012 18:10

BK Mladá Boleslav 45. kolo Rytíři Kladno
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 48 bodů umístění 9. místo, 62 bodů
94:131 skóre 107:121
4:1 (Karlovy Vary, Vítkovice, Zlín) nejvyšší výhra 8:2 (Brno)
0:6 (Karlovy Vary) nejvyšší prohra 2:8 (Liberec)
4 utkání bez vstřeleného gólu 4
3 utkání bez inkasovaných gólů 3
18,38 % využití přesilových her 14,13 %
34 góly v přesilových hrách 26
3 góly v oslabeních 3
Jaroslav Balaštík 26 bodů (14+12) nejproduktivnější hráč Jaroslav Kalla 31 bodů (14+17)
Zdeněk Bahenský 15 gólů nejlepší střelec Jaroslav Kalla 14 gólů
David Výborný 14 asistencí nejlepší nahrávač Jaroslav Kalla 17 asistencí
Zbyněk Hrdel +2 nejlepší hráč v +/- Jan Piskáček +5
David Výborný -13 nejhorší hráč v +/- Pavel Patera -16
Boris Žabka 86 minut nejtrestanější hráč Libor Procházka 59 minut
Jaroslav Hübl 91,14 %
Michal Valent 90,47 %
úspěšnost brankářů Jan Chábera 93,10 %
Lukáš Cikánek 90,61 %
Jaroslav Hübl 2,81
Michal Valent 3,24
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Chábera 2,38
Lukáš Cikánek 3,13