BK MLADÁ BOLESLAV

Dohrávka 43. kola přinese zápas s Plzní

20. 2. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - V rámci dohrávky 43. kola se v úterý 21. února představí na ledě mladoboleslavské ŠKO-ENERGO Arény tým HC Plzeň 1929. Při pohledu na tabulku zjistíme, že se jedná o jasného favorita, Plzeňští ale v posledních dvou zápasech nečekaně klopýtli a Mladá Boleslav má na domácím kluzišti velkou formu. Krom toho právě na boleslavském zimním stadionu už letos dokázala indiány porazit. Sledujte důležitý duel spolu s námi, úvodní buly padne v 17:30!

Aktuality

Zatímco v loňské sezoně toho měli hodně společného, letos představují Mladá Boleslav a Plzeň velké protiklady. Indiáni se prakticky po celou letošní sezonu drží na špici extraligové tabulky. S počtem 95 bodů momentálně sídlí na druhé příčce a na první Spartu ztrácí osm bodů. Je tedy pravděpodobné, že v letošním roce na zisk Prezidentského poháru nedosáhnou. Útěchou ale Plzni budiž pohodlný náskok před třetími Pardubicemi, rozdíl v tomto případě činí 12 bodů.

Po naprosto suverénní vítězné šňůře, jež čítala neuvěřitelných 12 zápasů, plzeňské pušky trošku utichly a v posledních dvou utkáních Indiáni poněkud překvapili faktem, že prohráli s tabulkově o dost horšími soupeři. Nejprve to byl Litvínov (1:4) a poté Kladno (0:4). Celkem logicky nabízí tato skutečnost velkou šanci také Mladé Boleslavi.

Bodově nejúspěšnějším hráčem Plzně je Radek Duda (24+30), který zároveň platí za třetího nejlepšího hráče celé extraligy. Jako s potenciálním nebezpečím musí Středočeši pochopitelně počítat také s lídrem Martinem Strakou. Brankářskou jedničkou Indiánů je Adam Svoboda, který se co do statistik dá přirovnat k úspěšnosti boleslavského Jaroslava Hübla.

Vzájemné zápasy

V letošních zápasech mezi Mladou Boleslaví a Plzní zatím platí stoprocentní domácí úspěšnost. V prvním vzájemném střetu se žádné podcenění ze strany úspěšnějších Západočechů nekonalo, za čtyři góly v boleslavské síti si Plzeňští vysloužili tři body. Do klece indiánů se trefil jen Milan Mikulík – 1:4.

Do dalšího zápasu měl Bruslařský klub velmi dobrý vstup. Milan Mikulík už ve druhé minutě předvedl po parádní přihrávce od Výborného šikovnou kličku a poslal tak Středočechy velice rychle do vedení. Na další branku si museli diváci počkat až do třetí třetiny, kdy se nehlídaného puku zmocnil a do sítě jej dorazil Jiří Cetkovský. Až do té doby spíše zoufalá Plzeň si v polovině třetího dějství vybrala oddechový čas a okamžitě se prosadila. Z ostrého úhlu se trefil Radek Duda. V 60. minutě trefil prázdnou klec Bahenský – 3:1.

Něco málo přes minutu stačilo Pletkovi, aby zužitkoval perfektní pobídnutí Kováře. Indiáni tlačili celek z města automobilů i nadále a zásluhou Dudy a Vlasáka si vypracovali až tříbrankové vedení. To sice dokázal snížit Bahenský, ale jen aby o několik okamžiků později vrátil domácímu týmu pohodlný náskok Dvořák – 1:4.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Valent - Beňovič, Hay, Baldwin, Chaloupka, Mozík, Čutta, Žabka, Rýgl - Tomas, Mikulík, Výborný - Podkonický, Pabiška, Balaštík - Goertzen, Bahenský, Vrbata - Jiránek, Hrdel, Stieler

HC Plzeň 1929: Svoboda - Vykoukal, Kaberle, Růžička, Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Frolo - Duda, Kovář, Pletka - Stránský, Straka, Kratěna - Dvořák, Havlíček, Johnson - Mrňa, Pitule, Heřman

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 21.2.2012 17:30

BK Mladá Boleslav 43. kolo HC Plzeň 1929
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 59 bodů umístění 2. místo, 95 bodů
111:148 skóre 170:135
4:1 (Karlovy Vary, Vítkovice, Zlín) nejvyšší výhra 10:4 (Liberec)
2:8 (Litvínov) nejvyšší prohra 2:8 (Brno)
4 utkání bez vstřeleného gólu 1
4 utkání bez inkasovaných gólů 3
17,19 % využití přesilových her 17,43 %
38 góly v přesilových hrách 42
3 góly v oslabeních 5
Roman Tomas (20+9)
Jaroslav Balaštík (14+15), oba 29 bodů
nejproduktivnější hráč Radek Duda 54 bodů (24+30)
Roman Tomas 20 gólů nejlepší střelec Radek Duda 24 gólů
David Výborný 21 asistencí nejlepší nahrávač Jan Kovář 31 asistencí
Zbyněk Hrdel +1 nejlepší hráč v +/- Radek Duda +19
Lukáš Pabiška -15 nejhorší hráč v +/- Patrik Petruška -4
Boris Žabka 88 minut nejtrestanější hráč Radek Duda 84 minut
Jaroslav Hübl 91,22 %
Michal Valent 90,24 %
úspěšnost brankářů Adam Svoboda 91,41 %
Marek Mazanec 90,21 %
Jaroslav Hübl 2,76
Michal Valent 3,28
průměr inkasovaných gólů na zápas Adam Svoboda 2,68
Marek Mazanec 2,83
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav