BK MLADÁ BOLESLAV

V závěru jsme zariskovali a bohužel to nevyšlo, posteskl si Andrej Podkonický

24. 2. 2012
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Svému bývalému zaměstnavateli vstřelil branku a tomu novému vystřelil vedení. Gólová radost byla nakonec tou jedinou, úvodní branka utkání Andreje Podkonického (na snímku) totiž na body Bruslařskému klubu nestačila. Hosté na ni odpověděli třemi zásahy a v přesilové hře, kterou boleslavští hokejisté sehráli bez brankáře a s jedním hráčem v poli navíc, už David Výborný stihl jen kosmeticky upravit na konečných 2:3. Brněnští hokejisté a fanoušci tak mohli rozjet velké oslavy, vítězství jim totiž definitivně zajistilo účast v předkole play-off. Bruslaři si na podobný zážitek budou muset minimálně ještě rok počkat.

Andreji, po většinu utkání jste byli aktivnějším týmem. Těsná prohra musí být hodně hořkou pilulkou, že?

Potřebovali jsme vyhrát, body teď musíme získávat z každého utkání. Zápas to nebyl z naší strany úplně špatný. Měli jsme poměrně dost přesilových her, abychom utkání rozhodli. Bohužel, příliš šancí jsme si nevytvořili.

Rozhodujícím momentem utkání byla nakonec vítězná a poněkud hodně laciná branka Holce na 1:3, souhlasíte?

Situaci jsem ani pořádně neviděl, nevím tedy, jak branka padla. Nemá cenu tady na sebe ukazovat prstem a něco si vyčítat, to vůbec! Brankář střelu nejspíš nečekal, to je pak vždy nepříjemné. Chybovali jsme i u druhé branky, kde Erat prošel mezi třemi bránícími hráči a šel sám do branky.

Ke hře bez brankáře jste se odvážně odhodlali už čtyři minuty před koncem při dvojnásobné přesilové hře. Hodně riskantní krok...

Nehodláme utkání vzdávat, chtěli jsme bojovat až do konce. Určitě to byl krok riskantní, ale vyplatilo se.

Nevzpomněli jste si po druhé vstřelené brance na listopadové utkání s Kometou, které jste otočili v závěru v tříbodové vítězství?

Dali jsme gól na 3:2, který z našeho hlediska nic neřešil a chtěli jsme přidat další. Nikdy nevíte, kdy vám tam něco spadne. S Plzní vyšla střela od modré, proti Brnu to bohužel nevyšlo.

Berete vzhledem ke svému dřívějšímu působení v Kometě tyto zápasy nebo góly do brněnské branky nějak speciálně?

Ne, byl jsem tam jen krátce. Je to pro mě tým, jako každý jiný.

Přesto, nelitujete trochu, že nejste v té druhé šatně a neslavíte postup do předkola?

Život je už takový. Člověk si nevybere a Brnu přeji dál hodně úspěchů.

Po výhře Slavie jste se znovu osamostatnili na dně tabulky. Zápas ve Varech bude velmi důležitý. Při nejčernějším scénáři by ztráta na předposledního mohla narůst až na šest bodů a to by se těžce dotahovalo...

Máme třináct zápasů, spodek je hodně vyrovnaný, každý bod může v závěrečném zúčtování rozhodnout. Jedno utkání máme ještě v základní části venku, chceme tam vyhrát a naši pozici vylepšit.

Děkujeme za rozhovor!