BK MLADÁ BOLESLAV

Do Boleslavi přijíždí Litvínov. Potřebujeme vaši pomoc, zní z kabiny k fanouškům

3. 3. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Poprvé se v rámci play-out představí Bruslařský klub na domácím ledě, přičemž soupeřem mu bude litvínovský celek. O zápase pravdy je ještě asi brzy hovořit, není ale žádných pochyb o tom, že utkání s VERVOU může být pro Středočechy klíčové. Zvlášť pokud se Slavii podaří bodovat v zápase s karlovarskou Energií. Utkání začíná v neděli 4. března v 17:30 a boleslavští hokejisté potřebují Vaši podporu!

Aktuality

Litvínovu se v závěru základní části stejně jako Bruslařskému klubu nedařilo a poslední dva zápasy prohrál. Nejprve si sice vedl statečně na ledě pražské Sparty, ta ale nakonec skóre otočila ve svůj prospěch a vyhrála 3:2. O poznání tvrdší direkt schytali Severočeši v Pardubicích, kde padli 2:8.

Svěřenci trenéra Jeřábka – který mimochodem působil v podobné roli jako teď v Litvínově i loni v Mladé Boleslavi – vyhráli první zápas play-out na ledě Slavie. Ta šla sice nejprve gólem Vondrky do vedení, jednobrankový náskok nicméně neuhájila a po trefách Lukeše a Hübla musela přijmout porážku.

Bruslařskému klubu se už podruhé za sebou nezadařilo v Karlových Varech, ačkoliv tentokrát to bylo skutečně těsné a body byly na dosah. "Je to smůla, obrovská smůla," prohlásil po utkání Jakub Čutta. "Třikrát jsme vedli a ani jednou jsme nebyli schopní to udržet. To se nám prostě nesmí stávat, musíme se sebrat!" burcoval.

Svěřence trenéra Nováka rozhodně nečeká nic lehkého, na předposlední příčku ztrácí už pět bodů. Pokud nezvládnou porazit Litvínov, mohou se dostat do skutečně velkých, barážových problémů. V psychicky náročné situaci tak zaznívají prosby i směrem k fanouškům, které teď Bruslaři potřebují nejvíc. "Víme, že to lidé tady v Boleslavi s námi nemají jednoduché," řekl David Vrbata. "Už čtyři roky se pohybujeme tam, kde se pohybujeme, a žádat je pořád o takovýhle druh pomoci… Ale nic jiného nám nezbývá, takže: Prosím, přijďte nám pomoct v play-out, ať se pak už nikoho z nás netýká baráž."

Vzájemné zápasy

Letošní vzájemná bilance Mladé Boleslavi a Litvínova je vyrovnaná. V prvním vzájemném klání vyhráli Středočeši na svém domácím ledě 2:1, následovala odveta a Bruslařský klub si ze severu Čech odvezl porážku 3:4. Následně svěřenci trenéra Nováka tratili bod v samostatných nájezdech, který ale pro změnu vybojovali zpět na začátku února, když v Litvínově pro změnu na nájezdy vyrovnali.

Z pohledu nastřílených branek se proti Boleslavi nejvíce dařilo Martinu Frolíkovi, který do její sítě nastřílel tři góly z celkových dvanácti. Z opačného úhlu pohledu nejvíce bodovali Roman Tomas a David Výborný, kteří se shodně trefili po třech brankách.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Valent - Žabka, Chaloupka, Rýgl, Baldwin, Mozík, Čutta, Hay, Beňovič - Mikulík, Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Goertzen - Bahenský, Stieler, Hrdel - Nouza, Vrbata, Pabiška

HC VERVA Litvínov: Volke - Stříteský, Kubát, Černošek, Jareš, Kousalík, Brejčák, Skuhrovec, Gula - Kubinčák, V. Hübl, F. Lukeš - Kafan, Černý, Ručinský - Majdan, Gerhát, Jenáček - Jurčík, Smolka, Šrámek

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 4.3.2012 17:30

BK Mladá Boleslav 2. o udržení HC VERVA Litvínov
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
4. místo, 61 bodů umístění 2. místo, 67 bodů
124:164 skóre 140:172
žádná nejvyšší výhra 2:1 (Slavia)
4:5 (Karlovy Vary) nejvyšší prohra žádná
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
17,67 % využití přesilových her 14,74 %
85 góly v přesilových hrách 79
6 góly v oslabeních 8
Lukáš Pabiška 3 body (2+1) nejproduktivnější hráč Viktor Hübl
František Lukeš, 2 body (1+1)
Lukáš Pabiška 2 góly nejlepší střelec Viktor Hübl
František Lukeš, oba 1 gól
Tomáš Nouza 2 asistence nejlepší nahrávač čtyři hráči 1 asistence
Lukáš Pabiška
Darrell Hay, oba +2
nejlepší hráč v +/- pět hráčů +1
devět hráčů -1 nejhorší hráč v +/- 15 hráčů 0
Roman Tomas 12 minut nejtrestanější hráč šest hráčů 2 minuty
Michal Valent 86,11 % úspěšnost brankářů Martin Volke 96,55 %
Michal Valent 5,08 průměr inkasovaných gólů na zápas Martin Volke 1,00