BK MLADÁ BOLESLAV

David Vrbata se v utkání s Litvínovem málem popral. Občas k takovým situacím prostě dojde, prohlásil

4. 3. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Z jedné strany kluziště lítá na druhou, co to jen dá, v play-out se trefil už podruhé a snad vůbec poprvé, co hraje za Mladou Boleslav extraligu, nechybělo mnoho k tomu, aby se popral. David Vrbata (na snímku) zkrátka nezahálí, ve 46. minutě zápasu s Litvínovem vyrovnal na veledůležitých 3:3, ačkoliv on sám svůj gól popsal jako poměrný laciný. "Jen jsem to nahazoval před branku. Nečekal jsem, že to by to tam mohlo propadnout," řekl.

Davide, oproti minulému utkání jste pro změnu dvakrát prohrávali, dotahovali a nakonec i skóre otočili. Našel v sobě tým tu tolik potřebnou vnitřní sílu?

Myslím, že se nám tentokrát vyplatilo, že jsme už od začátku hráli jen na tři pětky. Zatím jsme pokaždé začínali na čtyři. V zápase s Litvínovem jsme tak pořád zůstávali v tempu, což náš výkon nejspíš hodně ovlivnilo. Dost možná že právě díky tomu jsme ten zápas dokázali otočit.

Když Severočeši otočili vývoj utkání na 2:1, Boleslav očividně hodně znervózněla. Co vás postavilo zpátky na nohy?

Přesilovka pět na tři. Dokázali jsme ji rychle využít a právě tohle byl asi ten klíčový moment zápasu, kdy jsme se dokázali vrátit zpátky do hry. Bohužel jsme pak sice ještě jednou inkasovali, ale v tu chvíli už jsme měli pocit, že to můžeme zvládnout. A takovými šťastnými góly jsme to pak doopravdy zvládli…

Takže připouštíte, že brankář Volke vám situaci poněkud ulehčil?

Řekl bych, že ano. Ty góly byly z jeho strany opravdu poněkud laciné.

Jak byste popsal tu svou – jak sám tvrdíte – lacinou trefu, kterou Boleslav vyrovnala na 3:3?

Já jsem jenom nahazoval puk před branku, myslel jsem, že si to tam přebere někdo od nás. Vůbec jsem nečekal, že by to tam mohlo propadnout rovnou.

Poněkud netradičně jste se dostal do strkanice s litvínovským Brejčákem, která se nebezpečně blížila bitce. Co se tam přihodilo?

Já bych to nijak zvlášť nekomentoval, v hokeji prostě k takovým situacím občas dojde. Dostanete se do toho, ani nevíte jak. Něco jsme si řekli ještě pak na trestných lavicích, známe se z Popradu…

Co vítězství nad Litvínovem znamená pro Bruslařský klub?

Je to důležitý, ale pořád svým způsobem velmi malý kousek velké mozaiky, kterou se snažíme poskládat. Každopádně díkybohu za to, protože nás to může hodně nakopnout.

V poslední době se Boleslav docela zvedla, domácí zápasy zvládáte skoro stoprocentně. Ale pořád jste poslední… Jak to vnímáte?

Abych byl upřímný, tak psychicky sesypaný už z toho nejsem, protože co jsem tady, jsme poslední vlastně pořád. (neveselý smích) Nemá cenu to nějak zvlášť řešit a bědovat, musíme se soustředit na to, co hrajeme a pokud budeme hrát dobře, nebudeme poslední. Je to jednoduchá rovnice.

Davide, je to poněkud ožehavá otázka, ale nabízí se, protože kdykoliv vyhraje Boleslav, vyhraje i tým, který je jí momentálně bodově nejblíže. Nevyvolává to ve vás nějaké dohady?

To bych nerad komentoval. My se musíme v prvé řadě soustředit sami na sebe. Když budeme vyhrávat, můžou se ostatní týmy dohadovat, jak chtějí. Pokud se tedy dohadují… Máme to ve vlastních rukou, všechno to záleží jenom na tom, jak se k tomu postavíme na ledě. O zbytku nemá smysl přemýšlet.

Děkujeme za rozhovor.