BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavští musí dotahovat, o další body svedou bitvu v pražském Edenu

8. 3. 2012
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Mlýnská kola play-out se neúprosně točí dál a týmy namočené v nepopulárních bojích o udržení dělají vše proto, aby je nesemlela. Poslední tým totiž bude postaven před vítěze první ligy v ještě méně oblíbené baráži. Hokejisté z města automobilů se budou ze všech sil snažit, aby tím, kdo si vytáhne černého Petra, nebyla Mladá Boleslav už v pátek 9. března od 18:00. Soupeřem jim nebude nikdo jiný, než trenérem Růžičkou vedená HC Slavia Praha. Bruslařský klub ztrácí na předposlední Litvínov tři a právě na Pražany bodů pět. Kol už mnoho nezbývá a pokud Středočeši chtějí uniknout z posledního místa, na zaváhání již není čas.

Aktuality

Pražané prožívají díky nepovedené sezóně návrat "domů". Ze supermoderní O2 Arény se tým vedený Vladimírem Růžičkou vrací zpět do Edenu. Nájem libeňského hokejového stánku totiž přesahuje momentální možnosti bíločervených, především když přišli o potencionální zisky z play-off.

Ohlasy fanoušků byly spíše kladné, skromnější prostředí Edenu navštívily při zatím jediném domácím utkání necelé čtyři tísicovky lidí, které vytvořily svému týmu bouřlivou atmosféru. Proti Litvínovu se jim ale ani na staronovém stadionu nepodařilo prolomit nepříznivou statistiku z domácích utkání, Severočeši si odvezli všechny tři body.

Tabulka play-out jen potvrzuje, jak nesmírně vyrovnaná letošní soutěž je. Po dvou kolech si všechny čtyři celky připsaly po jednom vítězství a jedné porážce, rozestupy se tak neměnily. Bruslaři mají jak nejproduktivnější útok, tak nejprostupnější obranu. Páteční soupeř týmu z města automobilů to má přesně naopak. Nejméně branek sice nastřílel, rovněž ale také nejméně ze všech inkasoval.

V posledních kolech se mohou Pražané spoléhat, co se ofenzivní části týče, snad jen na Michala Vondrku, který se do týmu vrátil po neúspěšném angažmá ve Finsku. Produktivitu zatím Slavii nepomáhají vylepšit obranné řady. Ze všech beků, kteří zatím za Pražany v play-out nastoupili, dokázal bodovat jen kapitán Petr Kadlec, který si připsal jednu asistenci.

Ve dvou zatím odehraných utkáních našla Mladá Boleslav možná trochu nečekané tahouny. Nejproduktivnějším hráčem celé soutěže o umístění je Lukáš Pabiška (2+2), který neprožil úplně povedenou sezónu a Bruslaři ho dokonce poslali na hostování do Vítkovic výměnou za Vladimíra Svačinu. Zdá se ale, že formu si boleslavská čtyřiaosmdesátka načasovala ideálně. S velkou chutí hraje i Tomáš Nouza (0+3), který většinu ročníku strávil v první lize, kde hájil barvy Písku.

Vzájemné zápasy

Zářijové utkání se neslo v duchu jednoznačného tažení Slavie za body. Hosté pokořili domácí obranu v čele s gólmanem Hüblem hned pětkrát, odpověď z řad domácích střelců přišla jen jedna a postaral se o ní Roman Tomas. Bruslaři podlehli na svém ledě 1:5. Dvě přesilové hry a bezchybný výkon v defenzivě. Tolik stačilo Středočechům, aby si z O2 Arény odvezli tři body. Za Bruslaře skórovali v početních výhodách Chaloupka a Výborný, boleslavská defenziva poprvé udržela nulu na svém kontě. Tým z města automobilů slavil výhru 2:0.

Poslední dvě vzájemná utkání skončila shodně prohrou Bruslařů o jednu branku. Z pozice hostujícího týmu podlehli 3:4, ještě nepříjemněji se ale bude vzpomínat na zatím poslední vzájemné měření sil z domácího ledu. Dvacet sekund před koncem utkání totiž stanovil konečné skóre 1:2 hostující obránce Petr Kadlec.

Sestavy z posledního kola:

HC Slavia Praha: Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, Kolařík, Šulc, J. Krejčík - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, P. Jelínek, Doležal

BK Mladá Boleslav: J. Hübl - Mozík, Čutta, Žabka, Beňovič, Drábek, Baldwin, Hay, Chaloupka - Mikulík, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Goertzen - Nouza, Vrbata, Pabiška - Stieler

Statistiky

ZS Eden | 9.3.2012 18:00

HC Slavia praha 3. o udržení BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
2. místo, 69 bodů umístění 4. místo, 64 bodů
144:161 skóre 128:167
8:1 (Vítkovice) nejvyšší výhra 4:1 (Karlovy Vary, Vítkovice, Zlín)
5:9 (Brno) nejvyšší prohra 0:6 (Karlovy Vary)
6 utkání bez vstřeleného gólu 4
3 utkání bez inkasovaných gólů 4
14,71 % využití přesilových her 17,66 %
80 góly v přesilových hrách 86
8 góly v oslabeních 6
Michal Vondrka 3 body (2+1) nejproduktivnější hráč Lukáš Pabiška 4 body (2+2)
Michal Vondrka 2 góly nejlepší střelec Lukáš Pabiška
David Vrbata, oba 2 góly
4 hráči 1 asistence nejlepší nahrávač David Výborný
Jaroslav Balaštík
Tomáš Nouza, všichni 3 asistence
5 hráčů +1 nejlepší hráč v +/- Lukáš Pabiška
Gordon Baldwin
Darrell Hay, všichni +2
Lukáš Krenželok
Jakub Krejčík, oba -2
nejhorší hráč v +/- 5 hráčů -1
7 hráčů 2 minuty nejtrestanější hráč Roman Tomas 14 minut
Miroslav Kopřiva 94,00 % úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 88,89 %
Michal Valent 86,11 %
Miroslav Kopřiva 1,50 průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 3,00
Michal Valent 5,08
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav