BK MLADÁ BOLESLAV

Vítězové soutěže si přebrali svoje ceny, na večeři tentokrát vyrazí David Vrbata

12. 3. 2012
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Zatímco loňská vítězka zvolila pro společnou večeři brankáře Marka Schwarze, letos padla volba Zuzany Krétové taktéž na boleslavského odchovance, tentokrát je to ale David Vrbata. Nejen s ní ale vůbec se všemi oceněnými jsme v krátkosti probrali způsob, kterým jejich fotografické úlovky vznikaly, a také jejich vztah k boleslavskému hokeji.

Vítězkou veřejného hlasování se stala Zuzana Krétová se svojí psí smečkou. "Původně jsem se do toho všeho snažila zakomponovat i svoje tři děti, ale bylo těžké udržet všechny aktéry na místě a v požadovaných pozicích," prozradila se smíchem. "Fotografií jsem společně s kolegyní chovatelkou vytvořila několik desítek a nakonec jsme vybraly tuhle jedinou."

Počátky svého fandění boleslavskému týmu datovala vítězka až do roku 1996. "Bohužel ale přišla různá období, kdy jsem chodit na hokej nemohla. Teď se ale snažím jít a podpořit kluky, kdykoliv to jen jde. Já sice z Boleslavi nepocházím, ale můj táta ano, a tak se Bruslaři brzy stali mojí srdeční záležitostí."

Zuzana Krétová přiznala, že ohledně výběru hráče dlouho váhala. "Fandím celému týmu a za všechny ty roky jsem neměla žádného vyloženě oblíbence," prozradila. "Nemohla jsem se rozhodnout mezi Tomášem Nouzou a Davidem Vrbatou. K prvně jmenovanému mám obrovský respekt, hodně toho s Boleslaví dokázal. David Vrbata je zase zdejší, v posledních letech dělá první poslední, aby Bruslařský klub už nemusel hrát baráž. Navíc je hrozně komunikativní," popisovala svoje úvahy. "Nakonec rozhodlo, že David Vrbata byl po celou sezonu tady."

Soutěžící Ivana Křováčková se nakonec po urputném souboji v hlasování umístila na druhém místě. Její fotografie se svatebním motivem byla vskutku originální, nicméně držitelka poukazu na permanentní vstupenku pro příští sezonu přiznala, že nešlo o reálnou svatbu. "Byl to nápad mojí tety, která je floristka a svatby zařizuje, pak už jsem jen přemluvila bratrance a mohlo se fotit."

Na otázku, jak dlouho a jak intenzivně fandí boleslavskému hokeji Ivana Křováčková odpověděla: "Bruslařskému klubu fandím už odmala, intenzivně ale až od minulé sezony," prozradila. "Snažím se nevynechat ani jedno domácí utkání a venkovní sleduji online na počítači. Boleslavský hokej prostě zbožňuji a věřím, že letos nebudeme hrát baráž."

Pomyslnou bronzovou medaili vybojoval téměř čtyřměsíční Tomášek. Otázky proto pro nás musela zodpovědět jeho maminka Daniela Čápová. "Fotografie vznikla ještě před začátkem soutěže. Chtěla jsem manželovi přichystat překvapení, a tak jsem Tomáška oblékla do boleslavského dresu, který náš syn dostal jako dárek k narození," vysvětlovala. "O účasti v soutěži jsem manželovi neřekla, chtěli jsme ho se synem překvapit případnou výhrou."

Malý Tomášek má i vzdor svému věku už k boleslavskému hokeji také vztah. "Chodila jsem na hokej až do osmého měsíce těhotenství, takže tamější atmosféra malému určitě není a nebude cizí." Původně Čápovi plánovali, že si pro výhru dojdou společně, jenže Tomášek bohužel onemocněl, a tak si výhru vyzvedl jeho tatínek. "Je to obrovský fanda, podporuje boleslavský tým už dlouhé roky, ať už se daří nebo nedaří. Brzy určitě začne chodit i se synem," uzavřela své povídání paní Čápová.

Speciální cenu od hráčů Bruslařského klubu – zápas strávený na střídačce – vybojovala Zuzana Rajtrová se svojí fotografií s obráncem Petrem Chaloupkou. A jak to všechno začalo v jejím případě? "Nejdříve jsem si vydražila dres s číslem 14 v aukci boleslavských dresů. K samotnému pořízení fotky došlo až na autogramiádě hokejistů. Přišlo mi jako dobrý nápad zařadit právě tuto fotografii, protože vlastním jeho dres s číslem 14 a hráč Petr Chaloupka ve stejném dresu nastupuje za tým Bruslařského klubu," vysvětlovala.

Zuzana Rajtrová začala na hokej chodit, ještě když byli Bruslaři v první lize. "Ten vztah se vyvinul tak nějak postupně. Teď už chodím pravidelně a snažím se nevynechat žádný zápas," prozradila. "Raduji se z vítězství, z proher jsem pochopitelně smutná. Ale to všechno k hokeji patří."

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav